kultúra

2021.09.03. 19:31

Kicsiknek és nagyoknak is remek programokat tartogat az egri könyvhét – Fotók

Megkezdődött csütörtökön a 92. Ünnepi Könyvhét, amelyhez a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár is csatlakozott.

G. Zs.

Sata Árpáddal (balra) Baráth Zoltán beszélgetett

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A rendezvénysorozat kötetbemutatóval indult, Demény Péter és Ebner Egres Béla Mindent magamba szívtam című műve volt terítéken, ami egy életinterjú Sata Árpád egri színművésszel. A délutáni eseményen Baráth Zoltán színművész beszélgetett Sata Árpáddal a bibliotéka Szépirodalmi Böngészőjében.

Sata Árpáddal (balra) Baráth Zoltán beszélgetett Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A nyitóprogramon túl tegnap délelőtt 10 órától a kicsiknek rendeztek foglalkozást Okos-ciróka címmel. Kelemenné Csuhay Zsuzsanna, az intézmény szolgáltatási igazgatóhelyettese elmondta, a ciróka vagy palinta összejövetelek hagyománynak számítanak már évek óta a gyermekkönyvtárban és a fiókkönyvtárakban is.

 

Ezeken a baba-mama programokon rímes kis verseket tanulnak és játszanak a gyermekek az anyukákkal. Időről időre nagyobb rendezvénysorozatok alkalmával – mint most is – ki szokták egészíteni úgy, hogy Okos-cirókát tartanak. Az elnevezés onnan jött, hogy Okos Tibor népzenész tartja a rendezvényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!