Diafilmvetítés

2022.01.26. 19:12

Új programmal várja a látogatókat az egri gyermekkönyvtár

Új programmal jelentkezik a Bródy Sándor Könyvtár Gyermekkönyvtára, január 28-án, pénteken, fél öttől diafilmvetítésre várják a kicsiket és nagyokat egyaránt!

G. R.

Ismét remek programmal készülnek kicsiknek és nagyoknak

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

A hideg és szürke téli délutánok remek alkalmat adnak arra, hogy elővegyük örök kedvencünket, a diavetítőt. A diafilmvetítés minden korosztály számára örömteli élmény. Most is éppúgy mosolyt csal a gyerekek arcára, mint régen. 

 

A diavetítés az emberrel egyidős, hiszen a kínaiak és a keleti népek évezredekkel ezelőtt kiváló szórakozást találtak az árnyjátékokban, az árnyakat vetítő tárgyakban. A mai diavetítési technikáig hosszú út vezetett, de megérte. A magyar diafilmgyártás történetében az 1950-es években indult el a mesefilmek gyártása. Ekkoriban ifjúsági regények, klasszikus mesék és irodalmi alkotások kerültek feldolgozásra. A diafilm újjászületése a 2000-res évek elejére tehető, amikor megjelent Bartos Erika Bogyó és Babóca sorozatának első epizódja diafilmen. 2017-ben pedig elindult a Népmesekincstár sorozat, majd a kortárs magyar irodalom számos szerzőjének művei is filmre kerültek. 

 

A gyermekkönyvtár diafilmgyűjteménye folyamatosan bővül. A közel ötven filmet számláló gyűjtemény klasszikus és kortárs meséket is kínál, néhány cím: Boribon, Kufik, Kippkopp, Süsü, Maszat, Vackor. 

 

A „Diavetítős, teázós kuckózás”-ra minden pénteken fél öttől várják a családokat a gyermekkönyvtárban(Eger, Bartók Béla tér 6. I. emelet). Bejelentkezés nem szükséges. Az első alkalommal a Boribon autózik című diafilmet vetítik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!