Öreg Banda

2022.03.18. 11:44

A Kistehén zenekar frontemberének könyvbemutatója az egri könyvtárban

A regény az író többgenerációs zenész családjának viszontagságairól szól.

HEOL

Kollár-Klemencz László előadás közben, archív fotó.

Forrás: Jámbori Tamás/Vas Népe

Fotó: Jámbori Tamás

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár vendége 2022. március 24-én, csütörtökön 17 órától Kollár-Klemencz László zenész, író lesz.

A rendezvényen az Öreg Banda című regényt mutatják be, amely 2021 októberében jelent meg.

A könyv az író többgenerációs zenész családjának és a családja alkotta Öreg Bandának izgalmas, sokszínű életét kíséri végig az 1800-as évek közepétől, háborúkon, családi és társadalmi drámákon keresztül az 1970-es évekig, Pest megye egy kis sváb falujában, ahol a tradíciókat, az ünnepeket, a szokásaikat, hitüket, de sokszor az életben maradásukat is a zene, az Öreg Banda mentette meg.

A szerző 1966-ban született Budapesten. 1991-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerzett diplomát, tájrendező szakon, majd 2012-ben a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán lovas-tanár szakon. Tanárember, vidékre költözött elmélkedő, miközben a fővárosi underground egyik kiemelkedő alakja.

A Kistehén zenekar frontembere, dalszerző-szövegírója. Több más kortárs zenei produkció, például a Budapest Bár és a Rájátszás állandó énekese. Rövidfilmek forgatókönyvírója és rendezője. Publikál a hazai irodalmi sajtóban.

Az író beszélgetőtársai a kötetbemutatón: Lovas-Szabó Kitti és Szécsényi Orsolya könyvtárosok.

A kötet a helyszínen megvásárolható. A nagy érdeklődésre való tekintettel ezen az űrlapon lehet regisztrálni a részvételre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!