Irodalom

2022.05.10. 16:56

Kötetbemutatót tartottak Egerben

A közösségi művelődés kiterjedésének korszakáról beszélgettek.

F. V. E.

Balról jobbra: Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezető igazgatója, dr. Németh János kultúrakutató, dr. Kelemen Éva, a Nemzeti Művelődési Intézet Heves megyei igazgatója

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Kedden tartották a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) Heves Megyei Igazgatóság rendhagyó szakmai napját az Egri Kulturális és Művészeti Központ Bartakovics Béla Közösségi Házban, ahol bemutatták a Változások Vonzásában II. című kötetet. 

Dr. Kelemen Éva, a NMI Heves megyei igazgatója köszöntötte a résztvevőket és a könyv szerzőit, Závogyán Magdolnát, a NMI ügyvezető igazgatóját és dr. Németh János kultúrakutatót és közművelődési szakértőt. 

Az eseményen Závogyán Magdolna elmondta, véleménye szerint életre szóló ajándék a közművelődésben dolgozni, s biztatta az egyetemistákat, hogy a közösségszervező szak elvégzése után maradjanak a területükön, hogy megtapasztalhassák ezt. 

A kötet a NMI szerepének változásait mutatja be a magyar kulturális életben a 2016 és 2021 között időszakban, valamint a közösségi művelődés kiterjesztésének korszakáról szól.  Külön fejezetet szenteltek a kulturális alapellátásnak, s egyebek között foglalkoztak a megvalósult épített fejlesztésekkel is.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!