Bárzenész Fesztivál

2022.06.28. 08:28

Ismét lesz Szepesi György Bárzenész Fesztivál Egerben

Idén július 8-14 között 12. alkalommal várja a közönséget a Szepesi György Bárzenész Fesztivál Egerben.

HEOL

Idén is megrendezik a fesztivált

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ebben az évben a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben, az Egészségház utcában és a Kis Dobó téren mutatják be ingyenes koncerteken magyar zenészek a magyar és nemzetközi könnyűzene színes skáláját. A szombaton megnyíló fotókiállítás augusztus 7-ig tekinthető meg az Agria Park Bevásárlóközpontban. A vasárnapi program a Kossuth utcai iskolaudvarban csak belépőjeggyel látogatható. Jegyek az Agria Nyári Játékok árusítóhelyén kaphatók.

2011-ben Gonda László zongorista-előadóművész Országos Bárzenész Találkozót rendezett Egerben az Agria Park Bevásárlóközpont díszkertjében. Ebből a kezdeményezésből nőtt ki az Egri Zenészek Egyesülete Bárzenész Fesztiválja, mely 2015-ben Szepesi György nevét vette fel.

A névadó, Szepesi György évtizedeken keresztül meghatározó egyénisége volt Eger kulturális életének. Az Egri Szimfonikus Zenekar és az Egri Fúvósötös alapító tagja, a szórakoztató zenészek helyi stúdiójának vezetője volt, s a Szepesi Jazz Quartettel bejárta egész Európát. Magas szintű szólista játékát és élvezetes tematikus ismeretterjesztő műsorait szeretett közönsége rendszeresen élvezhette. Sok évtizedes magas színvonalú munkásságával rendkívül sokat tett a zeneoktatásért, a város hírnevének, zenekultúrájának emeléséért.

Részletes program korábbi cikkünkben található:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!