Verseny

2022.10.14. 10:34

Igazi élmény volt Gyöngyösön a gyerekek mesemondása

Négy és tizennégy év közötti gyermekek mérték össze a tudásukat a városi könyvtárban.

Sz. Sz. I.

Könyv és oklevél járt a díjazottaknak

Forrás: Vachott Sándor Városi Könyvtár

A Magyar népmese napjához kapcsolódóan rendeztek a közelmúltban mesemondó versenyt a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtárban. Az intézmény közlése szerint hatalmas élmény volt a nap a gyerekeknek, a családtagoknak, a felkészítő pedagógusoknak és a zsűrinek egyaránt. Harminckilenc négy és tizennégy év közötti gyermek mérte össze mesemondó tudását három korcsoportban. 

A győztesek:

Gyöngyös óvodásai kategóriában:

Szabó Csenge Daniella, 5 éves, Epreskert úti tagóvoda - A három kismalac és a farkas című mesével

Gyöngyös körzet óvodásai kategóriában:

Besenyei Marcell, 6 éves, viszneki óvoda - A kőleves című mesével

Alsó tagozatos iskolások kategóriában megosztva első:

Horváth Evelin Valentina,  4. osztályos, a nagyfügedi Arany János Általános Iskola tanulója - A só című mesével, illetve Jakab Levente 1. osztályos, a karácsondi Gönczy Pál Katolikus Általános Iskola tanulója - A kismalac és a farkasok című mesével

Felső tagozatos iskolások kategóriában megosztva első:

Morvai Jázmin Anna 7. osztályos, a szűcsi Bajza József Általános Iskola tanulója - a Bolond Mihók című mesével, illetve Gulyás Bálint 8. osztályos, a visontai Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tanulója - A rossz asszony elleni orvosság című mesével

Különdíjban részesült Pauer-Nagy Panna, 6 éves, gyöngyösi Fecske úti tagóvoda - a Köcsög király című mesével, illetve Besenyei Maja, 4 éves, viszneki óvoda - A kismalac és a farkasok című mesével.
 





 


 

Címkék#mesemondás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!