Elismerés

2023.03.06. 07:14

Akadémiai Ifjúsági Díjat kapott az egri egyetem gyógypedagógiai intézet oktatója

Dr. Hegedűs Roland, a pedagógiai kar gyógypedagógiai intézetének egyetemi docense február 23-án vehette át a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Ifjúsági Díját.

M. H.

Dr. Hegedűs Roland folyamatos kutatásokat folytat, most díjat vehetett át

Forrás: uni-eszterhazy.hu

Akadémiai Ifjúsági Díjat kapott az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem gyógypedagógiai intézetének oktatója, dr. Hegedűs Roland – írja az egyetem honlapján. A rangos kitüntetést a tudományos élet területén dolgozó 35 évnél fiatalabb kutatók eredményeinek elismerésére 1972-ben hozta létre az MTA főtitkára. A díj jelentőségét mutatja, hogy elismerésre a teljes magyar fiatal kutatói közösség pályázhatott: intézeti, egyetemi és közgyűjteményi kutatók egyaránt, és összesen 25-en, a bölcsészet- és társadalomtudományok, valamint az élettudományok területéről 7-7, a matematikai és természettudományok művelői közül pedig 11 fiatal kutató nyerte el a díjat.

A kitüntetett oktató folyamatos színvonalas kutatásokat folytat hátrányos helyzet és gyógypedagógia témakörében, aminek eredményeit rendszeresen megosztja tudományos konferenciákon és közleményekben. A pályázati díjazást egy olyan fontos tanulmánya alapozta meg, amely a hazai gyógypedagógia legnívósabb folyóiratában, a Gyógypedagógiai Szemlében jelent meg. A nagy tudományos értékű munka több szakmai újdonságot tartalmaz az országos kompetenciamérés és tanulási zavar összefüggéseiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!