Mesterek és a tanítvány

2023.08.12. 12:00

Valami készül a sarudi Varsában

Lázasan dolgozik Rostás Bea Piros egri szobrászművész és grafikusművész férje Andreja Jovic a sarudi Varsában, ahogy erről képek is tanúskodnak.

Guti Rita

Rostás Bea Piros és Andreja Jovic

Forrás: Varsart/Facebook

A Facebookon közzétett fotók tanúsága szerint az egri művészházaspár képekkel foglalatoskodik, mégpedig nem véletlenül.

– Szeretettel várunk mindenkit most vasárnap 15 órakor Sarudon Bakos Rozika 9 éves tanítványunk első önálló kiállítására – osztotta meg a heol.hu kérdésére Rostás Bea Piros.

Az alkotóról elárult többet is. „Bakos Rozi 9 éves, több éve jár  az egri A&B Többnyelvű Összművészeti Alkotóműhelybe, ahol Dr. Rostás Bea Piros szobrászművész és férje, a szerb származású Andreja Jovic illusztrátor, grafikusművész a mentorai. Megszállottan szereti a lovakat, nemcsak önmagában ábrázolni, mint imádott élőlényt, de ma már  történetekbe olvadnak kalandjaik, lassan kisebb mesekönyvvé alakulva. Rozi korához képest kimagasló tehetség, izgalmas vele foglalkozni, mert megállíthatatlanul alkot. Ha nem törik meg a lelkesedése, sok izgalmas művet láthatunk még tőle a jövőben!”

Mindezt nem mi, hanem mentorai mondják róla. A Lóvá teszlek! című kiállítás augusztus 13-án, vasárnap nyílik Sarudon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!