Kultúra

2023.10.17. 12:00

Az irodalom visszavág - kulturális délután a Neumannban

Az egri gimnázium szeretné közelebb hozni az irodalmat és a kultúrát a diákokhoz.

Hornyák Réka

Az irodalom visszavág címen tart kulturális délutánt a Neumann János Gimnázium október 17-én, kedden délután három órától. Előadást tart a pedagógus Molnár Ferenc és a Petz-Bányai Duó a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium Könyvtárában. 

Már 1999 óta az október az Iskolai Könyvtárak Világhónapja. A magyar könyvtárak 2002-től csatlakoznak a programhoz. Az idei év témája az iskolai könyvtár a boldogság, a kreativitás és a képzelet fellegvára. Ezt a gondolatot képviseli a Neumann János Gimnázium is, hiszen az intézmény életében fontos szerepet tölt be az iskolai könyvtár. Gazdag gyűjteményével az iskola tudásközpontjaként működik. Dokumentumaival és szolgáltatásaival segíti a magas színvonalú oktató- és nevelőmunkát, a szabadidő hasznos eltöltését - tájékoztatta portálunkat a középiskola. 

Mint írják, az iskolai könyvtár közösségi tér is, ahol színes programok, rendezvények és szakköri foglalkozások várják az érdeklődő pedagógusokat és tanulókat. Nagy szerepe van a közösségépítésben, az együttgondolkodásban, -alkotásban és egymás elfogadásában. 

A Neumann János Gimnázium kiemelt feladatnak tekinti, hogy érzékenyítsék a diákokat az irodalom, a könyvek és könyvtárak iránt. Ezért csatlakoznak a globális olvasás ünnepéhez, remélik, hogy a programmal sikerül még közelebb hozniuk a diákokhoz a kulturális kincseket és értékeket, áll a tájékoztatóban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!