Retro

2023.11.29. 19:05

Az ezredforduló rockéletéről nyílik kiállítás Hatvanban

Pénteken 17 órakor az új évezred első évtizedének rockéletéről nyílik kiállítás a hatvani Ady Endre Könyvtárban. Megszólalnak az akkori időszak szubkultúrájának meghatározó szereplői is.

Tari Ottó

A rock expó közönsége 2004-ben. Az akkori fiatalok ma már felnőttek, de még mindig emlegetik azt az időszakot

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Bizonyára sokan emlékeznek rá – portálunkon is beszámoltunk róla –, hogy augusztusban az Ady Endre Könyvtárban formabontó kiállítás nyílt Szubkultúrák lenyomatai Hatvanban címmel. A tárlat az 1990-es évekkel foglalkozott, s olyan jeles személyiségek osztották meg emlékeiket a jelzett időszakról, mint Johancsik Márta, az annak idején a Daliban működő rockkocsma vezetője, valamint Speck János, Laczik Fecó, Szegedi Zoli és Szűcs „Gönye” Attila zenészek. A várakozáson felüli népszerűséget hozó eseményen némi frázissal élve az érdeklődők a csillárokon is lógtak.

– A jelenlévők már-már „kikövetelték” a folytatást – mondta Bacsa Tibor újságíró, a rendezvény házigazdája. – Természetesen ezt nem hagyhattunk figyelmen kívül, hiszen az ezredforduló utáni első évtized helyi rockzenéjét is rendkívüli pezsgés jellemezte, így ez alkalommal az az időszak kerül sorra. Mondhatjuk, hogy közkívánatra december elsején, pénteken 17 órától lesz a folytatás.

A legendás, azóta elbontott rockkocsma a Népkertben. A beszélgetésen a korabeli üzemeltető, Dolly is jelen lesz Forrás: Tari Ottó
A legendás, azóta elbontott rockkocsma a Népkertben. A beszélgetésen a korabeli üzemeltető, Dolly is jelen lesz 
Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Megtudtuk: a kiállítás során az érdeklődők megtekinthetik a 2000-től 2010-ig terjedő időszak relikviáit, köztük az akkoriban jelentős sikerrel megrendezett rock expók fotós és írásos dokumentációját. Lesznek videós prezentációk is, mindezeken túl pedig a pódiumbeszélgetések is folytatódnak a NegRockban, a Fácánban és Windsor Pubban történtek bemutatásával. A korszak emlékeit Mészáros Józsi, Dolly, Boti (ex-Monarchia, Beatrice) és Laca (RockinRockCats’) elevenítik fel. A rock expók kapcsán pedig az eseménysorozat főszervezőjével – aki történetesen e sorok szerzője – is beszélget Bacsa Tibor.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!