Monkey funky

2024.01.27. 08:50

Beindult a pofonofon: Maugli története kelt életre az egri színházban + fotók

Maugli története sokakat megragad, és megunhatatlan: ez a sztori kel életre az egri Gárdonyi Géza Színházban, ahol A dzsungel könyvét mutatták be óriási sikerrel.

Palágyi Edit

Maugli keresi a helyét. Ismét nagy sikert aratott A dzsungel könyve musical az egri Gárdonyi Géza Színházban

Forrás: Gál Gábor / Heves Hegyei Hírlap

Nem először mutatták be A dzsungel könyve című musicalt az egri színházban, az idősebbek még emlékezhetnek az első, a kilencvenes években látott előadásra. Ezt a darabot azonban nem lehet megunni. Most Bal József rendezésében láthatja a közönség, a premiert pénteken este tartották. Dés László zenéje is hozzájárult, hogy a bemutató ezúttal is hatalmas sikert arasson. A színészek mellett a GG Tánc Eger táncosai is kitettek magukért, így látványos és vérpezsdítő élményt nyújtó produkció született, melyet méltán honorált vastapssal a premier közönsége. A Monkey funky és a Kegyelet egylet például hangos ovációt váltott ki.   

- Nehezen találni olyan gyermeket és felnőttet, akinek ismeretlen Kipling története, és az ebből készült, minden generációnak szóló, családi musical, melyet most mutatunk be újra a Gárdonyi Géza Színházban, 130 évvel a mű keletkezése után. Ez a máig sikeres és sokakat megragadó történet nemcsak a vadon nevelkedő Maugliról és az őt körülvevő, emberi tulajdonságokkal felruházott állatok kapcsolatáról szól, hanem barátságról, bizalomról, bátorságról, önfeláldozásról, bosszúról, szerelemről és gyászról. Mindarról, ami örök az emberi világban - így ajánlja a teátrum a musicalt. 

A rendező Bal József, a főbb szerepekben: Kerek Dávid, Reiter Zoltán, Misurák Tünde, Rácz János, Balogh András, Török-Ujhelyi Tamás, Dimanopulu Afrodité, Nagy András, Magyar Jázmin Őzike látható. A darabban fontos szerepet kapnak a GG Tánc Eger táncosai. A gyermekszereplők pedig remekül simulnak bele a produkcióba. A musical egri bemutatójához Topolánszky Tamás készített koreográfiát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!