Olvasnivaló

2024.01.05. 14:09

Szuperül indított új helyén az egri plázakönyvtár

A legújabb könyvek közül válogathatnak a Plázakönyvtárba érkezők.

Molnár Helga

Új helyen várja az olvasókat a Bródy Sándor Könyvtár Plázakönyvtára az Agria Parkban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap:

Január 5-én, pénteken már új helyen, az Agria Park első emeleti kávézója mellett, a KiK-kel szemben várja olvasóit a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár plázakönyvtára – közölte Szécsényi Orsolya, könyvtáros. A legújabb könyvsikereket kínáló részlegük pénteken 10 órától 18 óráig, szombaton és vasárnap 10 órától 16 óráig tart nyitva.

Jakab Ádám könyvtáros ott jártunkkor elmondta, már első napjuk szuperül indult, mert a nyitás után 15 perccel volt új beiratkozójuk, s jöttek a kölcsönzők.
– Azt tapasztaljuk, hogy rendkívül nagy az érdeklődés, ahogy a korábbi években is. Széles a felhozatalunk, gyermek- és szakkönyvekből, szépirodalomból, fantasykből lehet választani – részletezte.

A könyvtár a falakon túli szolgáltatásaival a Bródy Sándor Könyvtár célul tűzte ki a könyvkultúra terjesztését, valamint a figyelem felkeltését az olvasás iránt. A könyvtár lehetőséget biztosít az olvasni vágyóknak arra, hogy a megszokottól eltérő helyszínen is találhassanak friss olvasnivalót, kölcsönözhessenek könyveket. Az ország első plázakönyvtára 2012 óta várja olvasóit, ahol elérhető valamennyi hagyományos könyvtári szolgáltatás, közölték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!