Irodalom

2024.02.25. 09:00

Bemutatták Oravecz Imre Alkonynapló című új kötetét

Oravecz Imre úgy gondolja, az öregségnek nincs helye a modern társadalomban. A szajlai származású Kossuth díjas író Alkonynapló című kötetét a napokban mutatták be a Magvető Caféban.

Barta Katalin

Az emlékezés, a naplóírás, az öregedés, Márai, Steinbeck és az alkotáshoz szükséges magány is szóba kerültek Oravecz Imre most megjelent kötetének bemutatóján a napokban a Magvető Caféban - olvasható a konyvesmagazin.hu oldalon.  A szerző 2018 és 2023 között írt jegyzeteiből született, Alkonynapló című kötetéről mesélt. Az eseményen Szegő János, a Magvető szerkesztője kérdezett, a szövegből pedig részleteket olvasott fel Fodor Tamás színművész.

A szerzőt tavaly novemberben köszöntötték Budapesten a MÜPA-ban abból az alkalomból, hogy betöltötte nyolcvanadik születésnapját. A fidelio.hu méltatásában úgy fogalmaz: a kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb újítójaként és legfontosabb szereplőjeként kell ünnepelnünk.

A bemutatóról szóló tudósítás, a beszélgetés részletei itt olvashatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!