Templomi hangverseny

2024.04.18. 10:30

Kalapács József és lánya, Cintia lesz az idei program fellépője

Idén tavasszal – április 20-án – már tizenhatodik alkalommal csendül fel a zene a mezőtárkányi katolikus templomban. A Templomi hangverseny töretlen népszerűséégét jelzi a több, mint másfél évtizedes múlt. Ebben az évben Kalapács József és lánya lép fel.

Sike Sándor

Pásztor István, a település alpolgármestere, aki megálmodója, egyik támogatója és főszervezője ezeknek az esteknek, portálunk érdeklődésére elmondta: öröm számára, hogy ennyi év után is töretlen a népszerűsége ennek a tavaszköszöntő estnek és az idő, a számok bizonyítják, hogy megállt a lábán a rendezvénysorozat.

pm0125rockeloadas15
Kalapács József és lánya lépnek fel az eseményen
Kalapács József és lánya lépnek fel az eseményen
Forrás: Ádám János/Észak-Magyarország

– Kezdetekben egyházi, egyházközeli együtteseket, zenekarokat hívtam meg, természetesen voltak kivételek is. Ilyen volt az első és a tizedik alkalom, amikor Vincze Lilla és a Mélykékszalon zenekara volt a vendég – idézte fel egy-egy részletét a másfél évtizedes történetnek az alpolgármester. 

Felsorolása szerint járt náluk Sillye Jenő a barátaival, Varga Attila a Boanergész együttesével, az Imperfectum együttes, a Graal együttes Marosvásárhelyről, Beregszászi Olga, László Attila, Tamás Gábor, illetve Mészáros János Elek, aki kétszer is fellépett.

– Pár éve stílust próbáltam váltani és nem is csalódtam, hisz minden alkalommal érdeklődőkkel teli padsorok várták az előadókat. Országos ismertséggel bíró művészeket hívtam meg. Két éve járt itt Homonyik Sándor, aki vonósok kíséretével adta elő áthangszerelt dalait – sorolta tovább Pásztor István..

Az alpolgármester emlékei szerint nagy sikere volt az elmúlt évben Vadkerti Imrének és barátainak is. Idén sem kisebb név lett megszólítva és fogadta, fogadták el a meghívást: Kalapács József és nagyobbik lánya Kalapács-Ódor Cintia lesznek az előadók, akik " Hittel és lélekkel " című műsorukat adják elő. Gitáron közreműködik: Závoti Zoltán.

A főszervező úgy véli, hogy a mai világban különös, de ezek a rendezvények a kezdetektől a mai napig ingyenesek. Ezt úgy tudják évről-évre biztosítani, hogy sok támogatójuk van. Közöttük olyanok akik neve olvasható a plakátokon, de van aki a háttérben marad.

– Nélkülük sehová nem tudnánk mozdulni. Köszönöm önkormányzatunk, polgármester asszonyunk töretlen támogatását, hisz a kezdetektől társak vagyunk ebben a már tizenhat éves rendezvényben is. Érdekesség, hogy az idei alkalommal a fővédnöki tisztet pontosan Tóthné Szabó Anita polgármester asszony vállalta el, karolta fel a rendezvényt – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!