KÉZILABDA

2018.04.11. 15:12

Kedves: mentálisan és fizikálisan is elfáradtunk

Címkék#kézilabda

Öt mérkőzéssel a bajnokság zárása előtt mindössze egy pont a hatvaniak hátránya a tabella élén álló Gödöllő mögött. Az aranyéremért hármas versenyfutás zajlik.

Sike Károly

Kedves László már előre tekint Fotó: Albert Péter

– Nehéz, sok tekintetben megterhelő időszakot tudhat maga mögött a csapat – emlékeztetett Kedves László, a férfi NB II Északi csoportjában jelenleg harmadik helyen álló OK-TAT-60 Hatvani KSzSE 61 éves vezetőedzője. – Egy hónap alatt megjártuk a mennyet és a poklot. Az elmúlt időszak mentálisan és fizikálisan is sokat kivett a csapatból. Be kell lássuk, kissé elfáradtunk.

A Zagyva-partiak 2017 novembere és 2018 márciusa között tizenegy bajnoki mérkőzésen keresztül maradtak veretlenek. Az egyik legfőbb riválisnak számító Rév TSC együttesével szembeni döntetlent (19–19) követően legutóbb, Budakalászon már pont nélkül maradtak (31–21) Major Attiláék.

– A feladat nem egyszerű, hiszen fel kell dolgozni az elmúlt két találkozó eredménye okozta csalódást – folytatta Kedves. – Jó néhány hibát ki kell javítani védekezésben és támadásban egyaránt. Ezek felismerésében rengeteget segítettek a videó elemzések, illetve a szituációs gyakorlatok. Jókor jött a három hetes szünet, hiszen ilyen időszak után szükségünk van a feltöltődésre. Sajnos a sérültjeink közül többen még mindig nem épültek fel teljesen – Kovács Gergely, Répási Norbert, Major Attila, Blazsek Milán, Kedves Hugó, Mészáros Péter –, de a lehetőségeinkhez képest igyekszünk rendezni a sorokat.

Kedves László már előre tekint Fotó: Albert Péter

Az NB II Déli csoportjában listavezető Budai Farkasok NKFT elleni felkészülési mérkőzés remek lehetőséget kínált arra, hogy felszabadult játékkal igyekezzenek visszatalálni a korábbi sikerek útjára.

– A célunk nem változott – tekintett immár előre a tapasztalt szakember. – Az elsődleges elvárás továbbra is a dobogós helyek elérése, bízva abban, hogy a szezon végeztével minél fényesebb érem kerül a játékosaim nyakába. Látjuk, hogy mennyire kiegyenlített ez a hármas versenyfutás a Gödöllő, a Rév és köztünk.

Az OK-TAT-60 Hatvani KSzSE legközelebb április 15-én, vasárnap lép pályára. Horváth Rolandék 16 órától a tabellán hatodik Salgótarjáni Strandépítők gárdáját fogadják a Kodály iskola csarnokában.

Az Érd miatt bosszús Bárány

– Rendkívül büszke vagyok a csapatra, amely eddig mind a hét tavaszi mérkőzését megnyerte, és ennek köszönhetően a negyedik helyen zárta a bajnokság alapszakaszát – emlékeztetett Bárány Zsolt. A Pest megyei női bajnokság felsőházi rájátszására készülő OK-TAT-60 Hatvani KSzSE edzője a folytatást illetően már nem ilyen derülátó.

– A B-csoport negyedikjeként az A-csoport győztesével, az NB I-es Érd fiatalokból álló második számú csapatával találkozunk a négy közé jutásért – folytatta Bárány Zsolt. – A feladat óriási kihívás elé állít bennünket, az erőviszonyok ismeretében kisebb csoda lenne, ha ellenfelünk fölé kerekednénk. Igyekszünk tisztességgel letudni a párharcot, aztán vélhetően a 7–8. helyért játszhatunk majd.

Oláh Juhász Anitáék nem titkoltan magasabb osztályba vágynak, tudatos csapatépítéssel igyekeznek egy-két éven belül elérni.

– Amelyik csapat a Pest megyei bajnokságból jogot szerez az NB II-es indulásra, az vélhetően az NB II-ben is megállja a helyét – vélekedett a szakember.

Az Érd elleni párharc első mérkőzését április 15-én, 11.30 órától Hatvanban rendezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában