STRANDLABDARÚGÁS

2018.08.09. 16:29

Gulyás szerint nagy fegyvertény lenne a címvédés

Két mérkőzésre az újabb aranyéremtől a 2018-as Nemzeti Strandlabdarúgó Bajnokságban az Grep-Energia SC Gyöngyös.

Sike Károly

Gulyás Kristóf (szemből) bízik benne, hogy nem törik meg a lendület Beküldött fotó

Edzőként a brazil Bruno Malias Mendes vezette együttes a következő lépést a Bodon PFC legyőzésével teheti a klub történetének harmadik aranyérme felé.

– A százszázalékos mérleggel zárt alapszakasz megfelel a várakozásoknak?

– A minél sikeresebb szereplés lebegett a szemünk előtt – válaszolt Gulyás Kristóf, a gyöngyösiek 21 éves saját nevelésű játékosa. – Ami elvárásként szerepelt, hogy címvédőként idén is legyünk részesei a Final Four, vagyis a legjobb négy együttes mezőnyének, amit teljesítettünk. De ahogy a mondás tartja: evés közben jön meg az étvágy! Szeretnénk idén is magasba emelni a győztesnek járó serleget.

– Mi az, ami jelenleg minden más csapat fölé emeli az Energia SC-t?

– Elsőként az edzésmunka jut eszembe. Talán a mezőnyben egyedüliként, két héttel a bajnokság előtt már napi 2-3 alkalommal végeztünk különböző erősítő és labdás gyakorlatokat. Ennek a Bruno Malias Mendes által kialakított minőségi munkának nap mint nap érezzük a pozitív hozadékát. Emellett kiváló közösséget alkotunk, minden tekintetben csapatként működünk.

– Gulyás Kristófnak mennyire sikerült kivenni a részét az eddigi sikerekből?

– Nincs okom bosszankodni, amikor lehetőséget kaptam úgy érzem, sikerült a csapat hasznára lenni. A vezetőedző is elégedettségéről biztosított, mindannyiszor vállveregetés követte a homokról való levonulásomat. Emellett persze látjuk a hibákat is, igyekszünk ezeket a lehető legjobban leszűkíteni. A vezetőedzőtől és a játékostársaktól is rengeteg segítséget kapok.

– A szezont alapjaiban meghatározhatja a hátralévő két mérkőzés végkimenetele. Milyen várakozásokkal tekint a hétvége elé?

– Ahogy korábban említettem, szeretnénk megvédeni a címünket, ami óriási fegyverténynek számítana a klub életében. Izgatott vagyok, dolgozik benne a kellő drukk. Talán egy picit feszültebbnek is érzem magam, mint a korábbi fordulók előtt. Óriási boldogság lenne, ha a mi nyakunkba akasztanák az aranyérmet.

– Az elődöntőben az alapszakaszt negyedik helyen zárt Bodon PFC jelenti az ellenfelet. Hogy látja az esélyeket?

– Az alapszakaszban aratott győzelmek annyira nem mérvadók. Minden bizonnyal, ők is szeretnék megmutatni, hogy többre hivatottak, vélhetően kettőzött erővel koncentrálnak majd. Ettől függetlenül bízom benne, hogy ezúttal is sikerült föléjük kerekedni.

– A másik elődöntőben Jászfényszaru GWP Cservy–Bonyhád BFC mérkőzést rendeznek. Melyik csapattal találkozna szívesebben a fináléban?

– A jászfényszaruiak számítanak a párharc favoritjának, s szerintem igazolódik a papírforma. Három évvel ezelőtt a bonyhádiakkal döntőztünk, ők sem tartoznak a kellemes ellenfelek közé. Talán velük nagyobb esélyekkel indulnánk, de a realitás azt mondatja velem, hogy a GWP jut a fináléba.

– Elárulná, hogyan került kapcsolatba a strandfocival?

– Olyan 14-15 éves lehettem, amikor Izsvák Zsolt és Berkes László révén melegágyba került a strandfoci Gyöngyösön. Egyébként a nagypályás labdarúgás és a futsal is közel áll hozzám. Minden évszaknak megvannak a maga sajátosságai csak egy dolog állandó: az Energia SC!

– A strandlabdarúgásra szorítkozva, a válogatottság mennyire szerepel a tervei között?

– Jelenleg is válogatott kerettag vagyok Ughy Márk szövetségi kapitány számol velem, ami hatalmas megtiszteltetés. Nem sokkal a NSL döntője után Euro Beach Soccer League (EBSL) németországi tornájára utazunk, amely újabb kihívással kecsegtet.

Gulyás Kristóf (szemből) bízik benne, hogy nem törik meg a lendület Beküldött fotó

 

Méghogy csak Pelé képes...

– Hétről-hétre kiváló játékkal rukkolt elő az ESC, amely a látottak alapján ismét kecsegtető lehetőség előtt áll – állapította meg Tóth Zoltán.

Az Újpest színeiben két NB I-es bajnoki címet is szerzett (1978, 1979) korábbi nagypályás magyar válogatott kapuvédő, ha rövid időre is, de visszatért Magyarországra. A látogatás apropóját fia szolgáltatja, Tóth Cristopher csakúgy mint a tavalyi évben, idén is tagja a bajnoki címre pályázó gyöngyösi együttesnek. A szintén az Egyesült Államokban élő, de magyar állampolgársággal is rendelkező 29 éves hálóőr a negyedik fordulóban csatlakozott a Grep-ESC Gyöngyös együtteshez, tapasztalatával nagy erősítést jelent a gárdának.

– Az elmúlt fordulóban úgy sikerült megőrizni a hibátlan alapszakaszbeli mérleget, hogy két mérkőzésen gólt sem kaptak Crisék, miközben a Zebegény és a TFSE kapuját összesen tizenkilenc alkalommal vették be – emlékeztetett Tóth Zoltán. – Ez igen stabil védelemről árulkodik, az egyéniségek pedig egy-egy villanással bármikor képesek gólt szerezni. Méghogy csak Pelé tud ollózni! A siófoki homokon annyi látványos megmozdulás színesíti a mérkőzéseket, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Néhány érintésből születnek gólok, s egyetlen pillanatra sem csökkenhet a játékosok koncentrációja. A homok nehéz terep, fizikálisan kifejezetten megterhelő, de ettől is olyan szép ez a sportág.

A mérkőzések körítése, igazi buli hangulatot varázsol.

– Gyönyörű környezteben, remek hangulat jellemzi a meccsket, én mindenkinek csak ajánlani tudom – fogalmazott Tóth Zoltán.

Mintaszerű a fiatalok beépítése

A pétervásárai székhelyű Bodon Péter FC története legeredményesebb szezonját futja a Nemzeti Strandlabdarúgó Ligában.

A csapathoz idén először csatlakoztak légiósok, közülük egyértelműen a legnagyobb név az ukrán hálóőr, Vitalij Szidorenko. A keretbe a külföldi sztárok mellett a 29-szeres egykori magyar válogatott védőre, Keller Józsefre szakmai tanácsadóként is számítanak.

– Folyamatosan tanulunk, minden klubtól igyekszünk ellesni valamit – fogalmazott Bodon Péter csapatvezető. – Az Energia SC-nél mintaszerűen építik be az utánpótlás korú játékosokat a csapatba, kiváló képzés folyik az egyesületnél. A Final Four már önmagában nagy eredmény számunkra.

Három meccsen hat gólt Pereratól

A Nemzeti Strandlabdarúgó Bajnokság 4. fordulójának eredményei:

Zebegény Garvittax–Grep-ESC Gyöngyös 0–12 (0–4)

ESC: Iváncsik – Rodrigo, Lyrio, Sári, Ábel. Cs.: Tóth C. (kapus), Gulyás, Perera, Szurdoki, Berkes.

Gól: Rodrigo (4., 29.), Ábel (5., 22., 32.), Perera (8., 34.), Lyrio (10., 33.), Gulyás (13., 25.), Szurdoki (14.)

Grep-ESC Gyöngyös–Futurenet TFSE-Mall.hu 7–0 (1–0)

ESC: Tóth C. – Rodrigo, Lyrio, Perera, Szivós. Cs.: Iváncsik (kapus), Bartha, Csoszánszki, Ábel, Izsvák.

Gól: Perera (12., 26., 26.), Ábel (15., 27.), Bartha (28.), Csoszánszki (29.)

Grep-ESC Gyöngyös–FC Junior Sport 5–3 (2–1)

ESC: Iváncsik – Gulyás, Csoszánszki, Szurdoki, Berkes. Cs.: Tóth C. (kapus), Bencsik, Rodrigo, Lyrio, Perera.

Gól: Lyrio (8., 15.), Csoszánszki (12., 23.), Perera (25.)

Az alapszakasz végeredménye

1. Grep-ESC Gyöngyös

16

16

-

-

-

120–45

48

2. J. GWP Cservy

16

12

1

-

3

104–55

38

3. Bonyhád BFC

16

8

1

-

7

119–88

26

4. Bodon PFC

16

8

-

1

7

99–87

25

5. FC Junior Sport

16

7

2

-

7

91–83

25

6. Újhartyán VSE

16

7

-

-

9

89–89

21

7. Siófoki Bányász

16

5

-

-

11

63–85

15

8. F. TFSE-MALL.HU

16

3

-

-

13

56–98

9

9. Zebegény G.

16

-

-

1

15

51–162

1

 

A házi góllövőlista élcsoportja

19 gólos: Ábel Péter

16 gólos: Lyrio de

15 gólos: Patócs Richárd

14 gólos: Csoszánszki Dávid

11 gólos: Berkes László

10 gólos: Correa Todoro, Gulyás Kristóf

6 gólos: Perera Nicolas

A további menetrend

Augusztus 10., péntek

Az 1. elődöntő:

Grep-ESC Gyöngyös–Bodon Péter FC

Siófoki Nagystrand, péntek, 18.00.

A 2. elődöntő:

Jászfényszaru GWP Cservy–Bonyhád BFC

Siófoki Nagystrand, péntek, 19.15.

Augusztus 11., szombat

12.30: Mérkőzés a 3. helyért

16.15: Döntő

Címkék#strandfoci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában