SPORTMÉRLEG 2/1

2018.12.23. 20:00

Kell-e nagyobb ajándék az egészségtől?

Mit tenne a megye sportjának karácsonyfája alá? – kérdeztük sportolóktól, sporttal foglalkozó szakemberektől. Íme egy csokor a legfelemelőbb pillanatok közül.

Bódi Csaba

Buzsáki Nikolett (balról) visszatérhet a csapathoz Fotó: Huszár Márk

BUZSÁKI NIKOLETT

Az Eszterházy SC NB I-es női kézilabda együttesének csapatkapitánya: – Több emlékezetes pillanata akadt, de ha két momentumot kellene kiemelni, akkor mindenképp a másodosztályú bajnoki címünket említeném, illetve a Békéscsaba elleni, győztes élvonalbeli meccsünket. Mindkét esemény kapcsán sikerült történelmet írni, hiszen az egyetem női kézilabda klubja ugyan korábban már járt az első osztályban, de az első győzelmet ez a keret, a mi csapatunk szerezte meg. Nekem fontos volt a nyár eleji térdműtétem, az pedig még inkább, hogy az jól sikerüljön, és minél előbb visszatérhessek a pályára. Szerencsére a több hónapos kihagyás már a múlté, ezért boldog vagyok, és sikerre éhesen várom a következő évet.

Buzsáki Nikolett (balról) visszatérhet a csapathoz Fotó: Huszár Márk

KOVÁCS ZITA

Korosztályos válogatott tarnamérai teniszező: – Ebben az esztendőben két eredményre emlékszek vissza szívesen. Az év elején nem játszottam jól, a versenyek nem a terv szerint alakultak egy technikai változtatás miatt. Ezért nagyon jó érzést jelentett, amikor tavasszal megnyertem egy ITF Junior versenyt, ami nagy önbizalmat adott. A nyár végén elkezdtem felnőtt versenyeken játszani, amelyek jól sikerültek és felkerültem a felnőtt világranglistára. El tudtam érni a kitűzött célt és év végére bekerültem a legjobb ezer közé, most a 994. helyen állok.

Kovács Zita elérte az idei célkitűzést Beküldött fotó

KIS SZABÓ ERVIN

Az Egri Vízilabda Klub ügyvezető igazgatója:Még a nyáron, mielőtt a magyar junior vízilabda válogatottal sikeres Európa-bajnokságon vehetett volna részt Magyar Márton, klubunk kiváló, saját nevelésű tehetsége, Dabrowski Norbert vezetőedző kifejezett kérésére OB I-es szerződést kapott. A felnőttcsapat teljes jogú játékosává vált. Nagy reményekkel várta a bajnoki rajtot. Aztán szeptember végén rejtélyes betegség támadta meg. Erősen lefogyott, korábban nagyon sok munkával megszerzett izomzatát szinte elvesztette. Nagyon aggódtunk érte, mert az orvosok is sokáig tanácstalanok voltak. Több mint három hónap kínkeserves szenvedés után érkezett el a fordulat, a gyógyulás. Ebben sokat segítettek csapattársai, akik rendszeresen látogatták, biztatták. December elején kezdhette újra az edzéseket. A páros gyakorlatoknál azonnal Hosnyánszky Norbert partere lett, az olimpiai bajnok kérésére. Ma már örömmel mondhatjuk, hogy jó úton halad a teljes értékű csapattagság felé. Edzői szerint február végére, amikor újra besűrűsödik a program, s a legnagyobb szükség lesz rá, már mérkőzéseket is játszhat. Ezt a jó hírt tenném a karácsonyfa alá, mert kell-e nagyobb ajándék annál, mint egy ilyen fiatal tehetséget egészségesen visszakapni, és újra tettre készen, mosolyogva látni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában