LABDARÚGÁS

2019.01.17. 16:00

FC Hatvan: töretlen fejlődés a nők szakágnál

Az őszi szezon előtt a szakmai stábot átalakították.

Füzesi Bálint

Pacsold Attila szakértő szemmel látja és úgy irányítja a női szakágat Fotó: FC Hatvan

Fotó: FC Hatvan

Eredményes évet zárt 2018-ban az FC Hatvan női szakága. A nemrégiben véget ért esztendőben négy csapat játszott az Magyar Labdarúgó Szövetség nagypályás és háromnegyed pályás bajnokságaiban, ebből egy a kiemelt osztályban.

– A női szakág fejlődése továbbra is töretlen, bizonyítja ezt az is, hogy 2018-ban ismét megkaptuk az MLSZ-től a „Kiemelt képzési központ” státuszt – kezdte a féléves rehabilitációt követően egy évvel ezelőtt, tavaly januárjában visszatért szakágvezető, Pacsold Attila. – Tavaly összesen nyolc korosztályt versenyeztettünk, 140–150 igazolt játékos szerepel a klubnál, folyamatosak a tornák és a fesztiválok, szinte minden hétvégén van verseny.

Pacsold Attila szakértő szemmel látja és úgy irányítja a női szakágat Fotó: FC Hatvan

Az őszi szezon előtt a szakmai stábot átalakították az egyletnél, mert fontosnak tartják, hogy egy csapatnál egy edző legyen. Ennek szellemében a felnőtt gárdát továbbra is Bárdos János irányítja, az U19-es együttesnél Győri Tamás, az U16-ban Szász Szilamér József lett az edző, az U13-nál Kollár Péter, az U11-nél Balogh László, az U9-nél Nagy Ádám maradt, míg az U7-es korosztálynál az év végétől Hrncsár Tamás a tréner. A mindenkori U14-es bajnokságban szereplő csapatot – amely az alközponti válogatottra épül – Bárdos János edzi.

Az U19-es csapat egyébként az őszi idény után a 3. helyen áll, az U16-os együttes a kiemelt bajnokságban sereghajtó, de náluk az egyik legjobb az edzéslátogatottság és nagy létszámú, 20 fős a keret. A jelenlegi bajnokságban induló U14-es csapat – egy ponttal lemaradva az első helyezettől – a 3. helyet foglalja el.

– Tavaly nyáron az idény előkészítésében fontos állomást jelentett régi álmunk megvalósítása, mégpedig az, hogy NB II-es nagypályás női felnőtt csapatot indítsunk – folytatta a vezető. – Huszonöt fős keretet sikerült összehozni, a környező egyesületektől csatlakoztak játékosok, plusz három ukrán lány érkezett. Az együttes kialakítása után edzőmérkőzést játszottunk a Kelen SC-vel, amely azonban kijózanító vereséggel ért véget és akkor világossá vált, hogy ez a keret még nem alkalmas a másodosztályú bajnoki küzdelmekre.

Ehelyett a csapatot az MLSZ Budapest-bajnokságába nevezett be, de kiállási gondok és egyéb tényezők miatt a lelkes, idősebbekből álló gárda az utolsó helyen áll. Tanulság, hogy a remélt NB II-es szerepléshez minőségi labdarúgók kellenek, de bízunk abban, hogy U19-es csapatunk tagjai a jövőben a felnőtt együttes értékes részeivé válnak.

Pacsold Attilának csak amiatt van hiányérzete, mert úgy gondolja, hogy az elvégzett munka nagyobb publicitást érdemelne, de reméli, a jövőben jobban felfigyelnek rájuk.

A teljes értékelés megtekinthető itt:

http://fchatvan.hu/2019/01/17/pacsold-attila-ertekelte-a-noi-szakag-2018-as-evet/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában