KÉZILABDA

2019.01.08. 11:57

Gyöngyös–Eger: légiósok nélkül

A B. Braun játékosai hétfőn találkoztak először.

S. K.

Az egriek két meccsen már túljutottak, a gyöngyösiek szerdán kezdik Ligakupát Fotó: Lénárt Márton

A Ligakupa A-csoportja 1. fordulójának mérkőzése:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS–DVTK-EGER

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szerda, 18.00. V.: Földesi Cs., Halász A.

Januárban a mátraaljaiakra hat, a megyeszékhelyiekre négy Ligakupa-mérkőzés vár, a sorozat nyitányaként pedig a két csapat szerdai gyöngyösi találkozója szolgál. Az elmúlt években gyakorlattá vált, hogy a csapatok többsége az év első hónapjára időzíti csoportmeccseit, amelyek már a februárban rajtoló bajnoki küzdelmekre való felkészülést szolgálják. Újdonság az idei Ligakupában, hogy a résztvevő gárdák kizárólag magyar játékosokat szerepeltethetnek.

Az egriek két meccsen már túljutottak, a gyöngyösiek szerdán kezdik Ligakupát Fotó: Lénárt Márton

A gyöngyösieknél emiatt a horvát Mitar Markez és a katari-szerb Milan Sajin mellett a hazája nemzeti csapatával készülő szlovák Lubomir Duris és a horvát Mirko Herceg sem léphet pályára, míg Ubornyák Dávid az ifjúsági válogatott összetartására kapott meghívást. Egri oldalon a litván Rolandas Bernatonis és a szlovén hálóőr, Gregor Lorger szolgálataira nem számíthat a szakvezetés.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös és a DVTK-Eger együttese az NB I/B-s Szigetszentmiklóssal és a Mezőkövesddel szerepel az „A” jelű négyesben. A csoportból két csapat jut a negyeddöntőbe, ahol kupa rendszabályai alapján két mérkőzésen dől el a legjobb négy közé jutás. Az egriek két összecsapáson már túl vannak, a miklósiakat vendégként és hazai pályán is legyőzték.

Az egri csapat tagjai már január 3-án munkához láttak, míg Gyöngyösön január 7-én találkoztak először a játékosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában