LABDARÚGÁS

2019.02.22. 19:15

Egerszólát: Linninger máshol ilyet még nem tapasztalt

Télen nem használható az öltöző, ilyenkor nincs víz, fűtés, világítás a pályán.

B. Cs.

Bata Árpád 25 góllal vezeti a góllövőlistát Fotó: Lénárt Márton

Futballszeretet és elhivatottság. Ez az áll annak hátterében, hogy az elmúlt kilenc év alatt hétszer végzett a megyei II. osztály dobogóján az Egerszóláti SK csapata.

Ez lenne az aranygeneráció? Vetettük fel a kérdést Linninger Istvánnak. Az egerszólátiakat ifj. Horváth Lászlóval közösen vezénylő edző miközben megerősítette ezt, kifejtette az igazi amatőr labdarúgás erejét.

Bata Árpád 25 góllal vezeti a góllövőlistát Fotó: Lénárt Márton

– Szerepeltünk már ennél sikeresebben is, de valóbban ez az aranygeneráció Szólátón – felelte Linninger István. – Hosszú évek folyamatos és fokozatos munkájának gyümölcseként tehetséges fiatalok sorát építhettük be a felnőtt csapatba. Ez így szép, csak önmagában nem igaz. Ezek a srácok egymást beszélték rá, motiválták a közösséget arra, hogy sportoljanak. Akadtak nagyon tehetséges ifjak, voltak, akik akaratból felzárkóztak egy szintre, ami segítség volt a csapatnak, és előfordult olyan is, az évek alatt némelyek elmaradtak. Ez együttesen hozta azt, hogy az utóbbi néhány évben több mint negyven saját nevelésű játékos mutatkozott a megyei II. osztályban, és azt, hogy köztük voltak Baták, Montvaik, Törökök. Ők fiatalon hozzászoktak, hogy szeretetből, elhivatottságból játszanak. Nálunk ezért nem cserélődik évről évre a keret, ezért sem megy el szinte senki.

Elkötelezettség, fegyelem, akarat, alázat, szerencse, és különleges játékosok. Linninger sok csapatnál megfordult, ám ilyet sehol sem tapasztalt. Náluk annyira nincs pénz, hogy az idei bajnoki cím, előny ide vagy oda, elveszett – állítja a szakvezető.

A MEGYEI II. OSZTÁLY ÁLLÁSA

– Nulla edzésünk volt eddig 2019-ben. Télen nem használható az öltözőnk, ilyenkor nincs víz, fűtés, világítás a pályán. A fűtést hamarosan megoldjuk, de ettől nem lesz több erőnk tavasszal. Sportemberek vagyunk, minden tőlünk telhetőt megteszünk, de a realitás más. Mégpedig az, hogy a dobogót megtartani is hatalmas bravúr lenne... Sok gólt rúgtunk, azért, mert van néhány ezen a szinten klasszis játékosunk, akik ilyen meccseken ontják a gólokat. De sokat is kaptunk, és ezért vesztettünk pontokat. Ez a kép kissé csalóka, a mögöttünk lévő három csapat esélyesebb, mint mi. Még ezen a szinten sem lehet mellébeszélni, az elvégzett munka kijön. Mi csak a „harmadik félidőre” készültünk ezen a télen, arra viszont igen jól.

A GÓLLÖVŐLISTA ÉLMEZŐNYE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában