LABDARÚGÁS

2019.02.28. 20:10

Gólkirályi címre hajt a Vasas csapatkapitánya

Balajti Ádámnál plusz energiákat szabadít fel a a gólszerzés felelőssége, mint ahogy jó hatást gyakorol rá a csapatkapitányi tisztség is. Ezek együttes eredménye, hogy a Vasas FC besenyőtelki származású 27 éves támadója vezeti az NB II góllövőlistáját.

Bódi Csaba

Balajti Ádámot ösztönzi a csapatkapitányi tisztség Fotó: vasasfc.hu

– A góllövőlistára tekintve nem kérdés, hogy jó döntésnek bizonyult a Vasashoz történt szerződése, a tabellára nézve azonban más a helyzet. Hogy éli meg a kettősséget?

– Abszolút nem bántam meg, hogy Vácról a Vasashoz írtam alá – szögezte le Balajti Ádám. – A 9. helyen állunk, ám ez nem reális, ettől sokkal jobb a csapat, vagyis előrébb lenne a helyünk. Persze nyilván ezt akkor nem tudhattam, amikor igent mondtam az angyalföldieknek, ugyanakkor azzal nagyon is tisztában voltam, hogy patinás klubhoz kerülök, ahol a múlt sok mindenre kötelez. Persze az lett volna az ideális, ha egy évvel az NB I-es búcsút követően egyből sikerül visszajutni az élvonalba, de erről sajnos le kell mondanunk.

Motivációnak még sincs híján, amit bizonyít a 17 szerzett gól. A jelek szerint gyorsan igazodtak önhöz a társak...

– Valóban nem akadt gond a megismeréssel, vagyis gyorsan rájöttek, mire van ahhoz szükség, hogy minél többször betaláljak a kapuba. Ez persze fordítva is igaz, azaz nekem is rájuk kellett hangolódni, ami szintén könnyen ment.

Balajti Ádámot ösztönzi a csapatkapitányi tisztség Fotó: vasasfc.hu

Tizenhárom fordulóval az idény vége előtt a dobogótól 14 pontra áll a Vasas. Mi jelenti most a célt a csapatnak?

– Szeretnénk minél fentebb végezni a tabellán. Ez most az elsődleges.

– Egyéni elismerésként a gólkirályi cím elhódítása mennyire lebeg a szeme előtt?

– Azon vagyok, hogy ez sikerüljön. Ha már eddig ilyen jól alakult az eredményesség, szeretném, ha ez a folytatásban se változna.

– Mennyiben befolyásolja a csapat teljesítményét, hogy az épülőben lévő Fáy utcai stadion helyett albérletben játsszák a mérkőzéseiket?

– Nem optimális a helyzet, de ezt tudtuk a szezon előtt is. A Szusza Ferenc Stadionra nem lehet panaszunk, hamarosan pedig az új edzőpályát is birtokba vehetjük Angyalföldön.

– És az új stadionban mikor léphetnek pályára?

– Talán április végén, de ezt még pontosan nem tudjuk.

– Eljátszott már azzal a gondolattal, hogy egy 108 éves klub első számú csapatának kapitányaként vezetheti pályára társait az új arénában?

– Megfordult már a fejemben, azonban túlságosan nem akarok előreszaladni az időben. Biztosan jó érzés lenne, vagy lesz. Majd meglátjuk!

– Viselte már korábban is a kapitányi szalagot?

– Érdekes módon ez először az utolsó váci meccsemen fordult elő velem, amikor is hiányzott az első számú kapitány. Később a Vasasnál Szanyó Károly edző jelölt ki a tisztségre.

– Ahogy az élet igazolja, nem volt rossz a döntés...

– Csak pozitív irányba hajt, hogy vannak plusz kötelezettségeim. Nem teher, hogy tőlem várják a gólt, mert ehhez szoktam hozzá, ebben nőttem fel. A csapatkapitányi felelősség sem nyom agyon, mi több, inkább ösztönöz.

– Meddig szólt a szerződése a piros-kékekhez?

– Tavaly három évre szóló megállapodást írtam alá.

– Vagyis, ha gólkirály lesz, ki kell vásárolnia önt a kérőnek. Volt már megkeresés?

– Eddig még nem, de nyilván ez nem zárható ki. Viszont ez még a jövő, jelenleg sokkal fontosabb, hogy vasárnap a Nyíregyháza ellen nyerjünk.

– Lehetőség szerint Balajti-gól(ok)kal...

– Igen, ezen leszek minden tudásommal.

A GÓLLÖVŐLISTA ÉLCSOPORTJA

17 gólos: Balajti Ádám (Vasas)

14 gólos: Nagy Patrik és Szarka Ákos (mindkettő Gyirmót)

13 gólos: Szatmári István (Békéscsaba), Oldal Tibor (Cegléd)

12 gólos: Sajbán Máté (Budaörs), Tóth Barna (Monor),

11 gólos: Babati Benjamin (ZTE), Beliczky Gergő (Kaposvár), Kovács Dávid (Budafok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában