AUTÓSPORT

2019.03.29. 11:20

Ralirajt Egerben: megkezdődik a küzdelem a másodpercekért

Néhányan új, mások pedig bevált technikával indulnak a 14. Credobus Eger ralin megyénkbeli versenyzőink közül. Sajnos olyan is akad, aki nem lesz ott a rajtnál.

Surányi Géza

Strider Zoltán márkát nem, de típust váltott

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Strider Zoltán márkát nem, de típust váltott, melyet 41-es rajtszámmal láthat a közönség.

– Egy R4-es Mitsubishivel indulunk, ami technikai előrelépést jelent. Jobb a futóműve és a fékje, mint a régi autónknak, sőt, szekvenciális sebességváltóval felszerelt. Ez azt jelenti, hogy gázelvétel nélkül lehet váltani. Az autó főbb beállításait öt-tíz perc alatt tudjuk módosítani a gyorsasági szakaszok között, amelyre szükség is lesz, mivel a mátrai szakasz más beállításokat és vezetési stílust kíván. Ha valaki jól áttalál ott, megnyerheti a versenyt – vélekedett az egri versenyző, aki tisztában van azzal, hogy még idő kell az ismerkedéshez. – Fel kell nőni ehhez az autóhoz, mert nagyobb a kanyarsebesség és rövidebb féktávokat lehet venni. Ez azt jelenti, hogy nagyot is lehet esni vele. Egyelőre szeretném alulról feszegetni a határokat – fogalmazott Strider.

Strider Zoltán márkát nem, de típust váltott Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A Berecz testvérpár mindkét tagja harca száll az idénynyitón. Gábor jót ismert Hondájával indul, amelyet egy új kategóriába soroltak.

– Ezért nem is tudjuk, hová várjuk magunkat. Pár napja érkezett vissza az autó teljes motorfelújításról és a váltót is megújult. Most a futóművön dolgozunk. Az autónak nem fekszik a rossz minőségű, mátrai pálya, mégis azt ajánlom a nézőknek. – tájékoztatott az egri versenyző.

Bátyja, Róbert egyéves kihagyás után tér vissza.

– Az utolsó pillanatban készült el a Hondánk. Tolókerekes váltót kapott, amely remélem, kibírja a versenyt. Szeretnénk célba érni és a 2WD kupában minél jobban szerepelni. Itt hasonló autók indulnak, mint a miénk, mely jó

motivációt jelent – árulta el terveit a testvérpár idősebbik tagja.

Egerszalókon 19.13-kor kezdik a versenyt

Ma este nem csupán a rajtceremóniával kezdődik a 14. Eger rali, a versenyzők a másodpercekért történő küzdelmet is megkezdik. Az új Egerszalóki úton – azaz a Hotel Saliris és a K2-es úti körforgalom között 4,2 kilométeres „szuperspeciál” szakaszt jelöltek ki, amely a verseny első gyorsasági szakaszát jelenti. A Rallye2 mezőnyének első autója 16.40-kor gördül le a Dobó téri rajtdobogóról és fél óra múlva már ott áll a rajtnál. Az Országos Rali Bajnokság résztvevői két órával később követik a Rallye2-eseket, azaz 18.40-kor indul az első autó a Dobó térről, amelyik 19.13-kor kezdi a versenyt Egerszalókon.

A szuperspeciálra 1500 forinért vásárolható belépő, de ide érvényes az egész hétvégére szóló, 3000 forintos jegy is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában