LABDARÚGÁS

2019.04.20. 19:54

Lőrinciben is nyert és már bajnok az FC Hatvan

A gólkirályjelölt találata döntött a megyei I. osztályú bajnokság 24. fordulójában rendezett szomszédvéri derbin, ahol győzelmével az FC Hatvan már bajnoki címet ünnepelhetett.

Füzesi Bálint

Két éve tartó munka gyümölcse a hatvani diadal

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Albert Péter

LŐRINCI–FC HATVAN 0–1 (0–0)

Selyp, 280 néző. V.: Viktor Ferenc (Szarvas, Klenovics P.).

LŐRINCI: Gedei K. – Balla, Héder, Székesi, Ágói (Bartók P., 64.), Gulyás O. (Gódor, 82.), Sárközi (Szebenyi, 54.), Oláh Á., Gulyka, Less T., Tóth P. Edző: Bódis Barna.

HATVAN: Aszódi – Gál (Alapi, 68.), Bárkányi, Czibolya (Kovács G., 82.), Mundi Z., Szabó R., Karácsony, Purzsa (Torda, 87.), Katona R., Simon M., Ács. Edző: Simon Antal.

GÓL: Simon M. (57.).

KIÁLLÍTVA: Karácsony (94.).

JÓK: Székesi, Balla, Gulyka, Oláh Á., ill. Aszódi (a mezőny legjobbja), Purzsa, Szabó R., Simon M.

Két éve tartó munka gyümölcse a hatvani diadal Fotó: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

BÓDIS BARNA: – Nagy iramú mérkőzésen megvoltak a lehetőségeink, de ezeket nem tudtuk gólra váltani, míg az ellenfél egyszer betalált és ezzel megnyerte a meccset. Gratulálunk a Hatvan bajnoki címéhez.

ÁDÁM ZOLTÁN, a hatvaniak szakosztályvezetője (Simon Antal távollétében): – Elsődleges célunkat elértük, megnyertük a bajnokságot. A csapatot kissé megzavarták a heti események, de reméljük, hogy minél hamarabb rendeződnek a dolgok. Minden erőnkkel az osztályozóra készülünk, hogy a kitűzött célt elérjük.

OFELLA ZOLTÁN, az FC Hatvan elnöke: – Az első lépést megtettük ahhoz, hogy NB III-as csapat legyünk. Ma mindenki hozzáállása maximálisan jó volt, de a nagy feladat még hátravan – szeretném, ha június elején még boldogabbak lennénk. Úgy gondolom, hogy méltóak vagyunk az NB III-as tagságra, mert sokkal jobbnak bizonyultunk a megyei I. osztálynál.

Simon Mátyással (balról) szemben semmilyen lőrinci praktika nem bizonyult célravezetőnek
Fotó: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

SIMON MÁTYÁS, az FC Hatvan támadója: – Bármilyen kupáról, bajnokságról, vagy csak egymás közötti játékról van szó, hatalmas dolog bajnoki címet nyerni. Majd' három évtizede volt utoljára bajnokcsapat Hatvanban, így rendkívüli öröm számomra ez, hogy most elértük. Különösen boldoggá tesz, hogy az én gólommal sikerült biztosítani a bajnoki címet. Két éves munkánk van ebben az elsőségben, és most már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy visszakerüljünk oda, ahová jogosan tartozunk.

HORVÁTH RICHÁRD, Hatvan város polgármestere: – Végig izgultuk a mérkőzést, sok érdekes bírói döntést láthattunk. Nagyon örülök annak, hogy bajnokcsapatot ünnepelhet az FC Hatvan, úgy láttam, hogy rendkívül jól összerakott, jól működő együttes ez. Azok a pénzek, amelyeket az önkormányzat a létesítmény-fejlesztésre beletett, azok jó helyen vannak, mert a város vagyonát gyarapítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában