LABDARÚGÁS

2019.04.12. 20:00

Nagy dolgok készülnek a Népkerti Sporttelepen: lesz mit ünnepelni az FC Hatvannál

Majd' harminc év múltán lehet újra aranyérmest ünnepelni a Zagyva-parti klubnál.

Heol Sport

A jövő képviselőire jobb körülmények várna

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Albert Péter

Épül a csapat, épül a közösség, épül a klub és épül a lelátó. Az FC Hatvannál avatásból sincs hiány, és minden jel arra mutat, hogy ennek is lesz folytatása.

A bajnokavatásra sem kell sokat várni a hatvaniaknál, akiknek a hátralévő nyolc meccsből elég hármat megnyerni, hogy készülhessenek az NB III-as osztályozóra. Az elmúlt két év a klubhoz kötődő valamennyi rendezvényen elhangzott, hogy lehet jó az ovifoci és a női futball, szerepelhet remekül az utánpótlás és fejlődhet a sporttelep, a felnőttcsapatnak nem a megyei I-ben a helye.

A múlt jókora darabjaitól már szabadulnak a Népkertben Fotó: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

Idén változhat a helyzet, miközben javában tart a létesítményfejlesztés a Népkertben. A betonlelátó elbontása a héten elkezdődött és megindulhat az építkezés, amelyről 2017. februárjában azt mondta a klub elnöke, Ofella Zoltán, hogy az év végére elkészülhet. Nos, az akkor 380 milliósra becsült beruházás különböző okok miatt csúszott, most pedig az a terv, hogy egy-másfél év alatt három ütemben elkészül az új nézőtér, amely 1198 férőhelyes lesz.

A 2007-ben átadott kisméretű műfüves játéktér az elmúlt 12 évben viszont annyira elhasználódott, hogy már nagyobb megérett a gyepszőnyeg-cserére. Az egy hónapig tartott felújítást követően a napokban a város polgármestere, Horváth Richárd avatta fel az új borítást kapott pályát, amelyet tíz millió forintból varázsoltak szebbé, korszerűbbé.

A jövő képviselőire jobb körülmények várna Fotó: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

Mivel a lelátóbontás mellett javában tart a parkolóépítés, így a centerpálya helyett a Gyöngyöshalász elleni szombati bajnoki mérkőzést (is) a második számú élőfüves pályán játssza az FC Hatvan gárdája.

Ahogy 2016-ban a „nagy dobást” a 218 millió forintból épült két új nagyméretű pálya jelentette a sporttelepen, úgy idén a vezetőedzőként Simon Antal irányította csapattól várják az ugrást.

Mivel az aranyérem már karnyújtásnyira van a megyei I-es gárdától, érdemes megemlíteni, hogy utoljára bajnoki címet a 1989/90-es idényben ünnepelhetett a klub jogelődjének együttese Hatvani KVSC néven az NB III. Mátra-csoportjában. Korábban a megyei I-ben 1980/81-ben végzett az élen a HKVSC. Mindkettő borzasztóan rég volt.

Épp itt az idő a váltásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában