LOVASSPORT

2019.04.27. 10:34

Tizenöt év múltán tér vissza a bakra a kettesfogathajtó

A sportember és fogata idén először a Mezőhegyesen méretik meg.

B. Cs.

Vinnai Attila Kálban hangolódik Fotó: Lénárt Márton

Dalton, Elvira és Páva Mélykúton Kecskeméti László keze alatt készül az idei évre, míg az említett lovak gazdája, Vinnai Attila az Egri Sportcentrum SE kettes fogathajtójaként Kálban hangol az idényre. A versenyzéshez tizenöt év múltán visszatérő sportoló korábban a Nyírteleki SE tagjaként képviselte a magyar válogatott színeit, később pedig a Nagyút LK hajtójaként indult lovaival. A sportember és fogata idén először a Mezőhegyesen május 2. és 5. között lebonyolítandó nemzetközi versenyen méretik meg. A nyolc ország 78 fogatát és 240 lovát felvonultató rendezvényen 11 kategóriában osztanak díjakat.

Vinnai Attila Kálban hangolódik Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Az idén Németországban rendezendő kettesfogathajtó-világbajnokság első kvalifikációs versenyének számít a mezőhegyesi, amelyen ebben a kategóriában 28 hazai és 10 külföldi 38 fogat áll rajthoz – magyarázta Vinnai Attila. – Mivel jómagam már régóta nem versenyeztem, kíváncsi leszek, hogyan sikerül teljesíteni. Ahogy a lovaim, úgy én is felkészültem arra, hogy minél jobban szerepeljünk. Hiú ábrándokat nem kergetek, ezzel együtt szeretnék kedvező eredményt elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában