LABDARÚGÁS

2019.05.31. 21:43

Besenyőtelek büszkesége 33. gólkirályi címét ünnepelhette

A település polgármestere sokszor mondtam Ádámnak, el ne felejtsd, hogy honnan indultál!

Bódi Csaba

Úri Bálint, Görbe Róbert, Balajti Géza, Balajti Ádám, Bardan Cintia, Szakál Miklós, Erőss Róbert, Úri József és Bozsik Csaba. Köszöntőkből nem volt hiány Fotó: Huszár Márk

Balajti Ádámot nagyon szeretik Besenyőtelken. A település szülötte idén NB ­II.-es gólkirályi címmel bizonyította képességeit, újabb örömet szerezve a besenyőiek­nek. A 32 gólig jutott 28 éves csatárt a megye I-es klub részéről köszöntötték.

Itt jön Miklós bácsi, a legnagyobb besenyői Vasas-drukker! – fogadják Szakál Miklóst a pálya bejáratánál. A sporttelep a hajdani megyei szövetség (HELASZ) 2003-ban elhunyt elnökének nevét viseli, lévén, hogy dr. Vass Géza a település szülötteként öregbítette a község hírnevét. Arról egyelőre nincs szó, hogy Balajti Ádámról bármit is elneveznének a lakóhelyén, de arról nagyon is, hogy a csatár, amikor csak teheti, ott van a megyei I.-es csapat mérkőzésein, mint ahogy a helyiek egy része sem marad le a Vasas összecsapásairól.

Miklós bácsi „régi bútordarab” a Besenyőtelek SC-nél. Egykor foglalkozott az utánpótlással, majd szertárosként látott el nélkülözhetetlen feladatot. Ádám nem játszott a keze alatt, lévén, hogy már egészen kis gyermekként elkerült, ám szabadidejét mindig a pályán töltötte, így több mint gyakori vendég volt a sporttelepen. Ezúttal azonban nem labdát hozott a hóna alatt.

– Ezt a mezt viseltem az elmúlt idényben a Vasas színeiben, amit barátságunk jegyében adok át, megköszönve, hogy mindig számíthatok rátok – fordult a gólvadász Erőss Róberthez. A Besenyőtelek SC-Erőss út gárdájának technikai vezetője és támogatója is ajándékkal kedveskedett barátnak, aki az egylet nevében gratulált a kiemelkedő egyéni teljesítményhez.

Úri Bálint, Görbe Róbert, Balajti Géza, Balajti Ádám, Bardan Cintia, Szakál Miklós, Erőss Róbert, Úri József és Bozsik Csaba. Köszöntőkből nem volt hiány Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Sajnos az NB I-be jutás nem jött össze, mert az elejét rosszul kezdtük, és bár sikerült a visszakapaszkodás, a vége nem úgy alakult, hogy akárcsak a második helyet is elérjük – mondta a játékos. – Tavaly nyáron 17 új játékos érkezett, vagyis teljesen új csapatot kellett építeni, és ez nem megy egyik pillanatról a másikra. A gyenge nyitány miatti tetemes lemaradást nem tudtuk úgy lefaragni, hogy abból dobogó legyen, és emiatt a szurkolók is csalódottak voltak. Igaz, azt sokan elfogadták, hogy ez az év talán kellett az új lendületvételhez.

A váciaktól az őszi szezon közben igazolt támadó három évre szóló szerződéséből egy esztendőt már maga mögött hagyott. A gólkirályok azonban kelendőek, noha egyelőre konkrét ajánlat nem futott be. – A hosszú és fárasztó idényt követően június 24-ig kaptunk szabadságot, ez idő alatt lehet, hogy lesz kérő, de lehet, hogy nem – tette hozzá Balajti. – Igazából ezzel most nem foglalkozok, mert nem érdemes. A szerződésem a Vasashoz köt, ahol remekül érzem magam. Olyan poszton játszottam, ahol a legtöbbre vagyok képes és ez az eredményességben is megmutatkozott. Szerencsére nem vagyok sérülékeny alkat, így a 38 meccsből 37 alkalommal pályára léphettem. Csapatkapitányként örömmel vállaltam pluszfeladatot a pályán belül és azon kívül is. Természetesen örülök a 32 gólnak, ami a társak nélkül nem ment volna, a negyedik hely miatt azonban nem lehet teljesen jó idényről beszélni.

Július 5-én a Dunaszerdahelyi AC ellen avatja az új ­Illovszky Rudolf Stadiont a Vasas FC, amely – jelen állás szerint – Balajti Ádám vezényletével fut majd ki a pályára. Nem tudni, hogy Szakál Miklós bácsi ott lesz-e, de az bizonyos, hogy az angyalföldiek továbbra is élvezhetik a besenyői szurkoló bizalmát. Mert szeretett klubját sose hagyja el az igazi drukker.

A besenyői fiatalok is sokat szeretnék a hálóban látni a labdát Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Édesapja nyilvántartásában 1568 találat szerepel

BOZSIK CSABA, a Besenyőtelek SC elnöke, a település polgármestere: – Sokszor mondtam Ádámnak, el ne felejts, hogy honnan indultál! Nagyon értékelő módon ő ezt be is tartja. Sok összetevő kell ahhoz, hogy egy sportoló ígéretes pályát fusson be. Ez esetben akadtak kitérők, de bízom benne, hogy most a helyén van és ettől még lesz feljebb is.

ERŐSS RÓBERT, a BSC technikai vezetője, támogatója: – A tehetség szorgalom nélkül semmire sem megy. Ádám esetében az alázat is megvan, ami az idén gólkirályi címben testesült meg. Ha csak tehetjük, minden mérkőzésére elkísérjük, de ő is jön hozzánk sűrűn és oktat bennünket lábtengóban, ahol csak ballal a labdába érve is rendre ő győz.

NAGY ENDRE, a besenyőtelkiek edzője: – Ahogy a csapat tagjai, úgy magam is rendkívül szívesen látom Ádámot a köreinkben. Nagyon pozitív hatással van a srácokra, egy-egy jó szóval sokat tud segíteni. Amikor pedig mi megyünk a meccsére, azt látjuk, hogy a Vasasnál is kedvelt és megbecsült személyiség, aki nem véletlenül a csapat kapitánya.

BALAJTI GÉZA, a játékos édesapja: – A család életében is fontosnak számított az elmúlt idény, ahol a fiam új lendületet véve hívta fel magára a figyelmet. A pályafutását a kezdetektől füzetben vezetem, így tudom pontosan, hogy az idei a 33. gólkirályi címét jelentette. A 33-as számú mezben 32 gólig jutott, összességében pedig gyerekkora óta 1568 gólnál tart.

Nagy Endre (balról) is szívből gratulált a remek teljesítményhez Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az NB II-es góllövőlista élmezőnye

32 gólos: Balajti Ádám (Vasas)

19 gólos: Nagy Patrik és Szarka Ákos (mindkettő Gyirmót)

17 gólos: Bobál Gergely (ZTE) és Sajbán Máté (Budaörs)

16 gólos: Hornyák Marcell (Nyíregyháza és Kovács Dávid (Budafok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában