BIRKÓZÁS

2019.07.01. 18:07

Az újdonsült egri Eb-ezüstérmes „éhes” maradt

Az Egri Vasas-EVSI nagy sikert könyvelhetett el.

Sike Károly

Borosi Henrik és Osváth Nagy Noémi egri edzőik társaságában Beküldött fotó

– Az orosz Nyikita Manukinnal szemben csak tökéletes mérkőzéssel szerezhetett volna Európa-bajnoki címet Borosi Henrik – fogalmazott a serdülőkorosztály felkészítő edzőjeként is tevékenykedő, egri Madarasi Gábor a hétvégi kontinensviadalt követően. – A terv akkor borult, amikor az első menetben Hencit földre küldték és az orosz megforgatta. Óriási küzdelem zajlott, tanítványom mindent kiadott magából. Néhány órával az eredményhirdetés után már kevésbé volt érzékelhető a csalódottság, a tavalyi bronzérem után egyértelmű sikerként könyveltük el a második helyet. Legalább elmondhatjuk, hogy továbbra is „éhes” maradt.

Borosi Henrik és Osváth Nagy Noémi egri edzőik társaságában Beküldött fotó

Egriként Borosi Henrik a kötöttfogásúak 85 kilósoknál végzett ezüstérmesként a lengyelországi Krakkóban rendezett serdülő Európa-bajnokságon, ahol klubtársa, Osváth Nagy Noémi a 66 kilós lányok között állhatott a dobogó harmadik fokára. Utóbbi kiválóan taktikázva, az utolsó húsz másodpercben döntötte el a maga javára a bronzmérkőzést.

Az Egri Vasas-EVSI párját ritkító bravúrt vitt véghez azzal, hogy ugyanazon klub két versenyzője is éremmel zárt az Eb-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában