SPORTLÉTESÍTMÉNY

2019.07.04. 15:35

Padlót is avatnak a Mátra-kupán

Az új létesítmény az iskolai testnevelést is szolgálja.

S. K.

Elkezdődtek a munkálatok Fotó: gykk.hu

Az augusztus 30. és szeptember 1. között sorra kerülő 9. Mátra-kupa nemzetközi utánpótlás tornán avathatják a Dr. Fejes András Sportcsarnok szomszédságában felépült új gyöngyösi munkacsarnok padlózatát. Az elkövetkezendő hetekben a létesítmény közműellátása is megvalósulhat, amivel elkészültnek nyilvánítható beruházás.

– A padlót a világ vezető sportpadló-gyártója, a Gerflor szállítja – osztotta meg a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke, Nagy Attila. – A világszínvonalú, Tarashock fantázianevet viselő kombinált sporttalaj biztosítja, hogy a játékosok esés vagy vetődés esetén ne szenvedjenek sérüléseket, emellett szabályozott csúszási és elfordulási tulajdonságok jellemzik. Könnyen takarítható, karbantartható, valamint ellenáll a szélsőséges páratartalmi viszonyoknak is.

A munkacsarnok a Gyöngyösi Kézilabda Klub által elnyert TAO-pályázat segítségével valósul meg, amelynek önerejét nagy részben a gyöngyösi önkormányzat biztosította. A több mint 200 millió forintból épített létesítmény nem csak a különböző sportágak utánpótlását, hanem az iskolai testnevelés igényeit is kiszolgálja.

Az immár közel egy évtizedes hagyományokkal rendelkező Mátra Kupán négy korosztályban – U12, U13, U14, U15 – várják a fiú és lány csapatok jelentkezését. A seregszemlén határon túlról érkező együttesek is pályára léphetnek, akik több helyszínen tarthatnak erőpróbát. A nevezési határidő augusztus 15.

Elkezdődtek a munkálatok Fotó: gykk.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában