DUATLON

2019.10.30. 08:31

Diákolimpia: aranyból duplázott az egri testvérpár

A felkészülési idő rövidsége ellenére a lányok nagyon jól teljesítettek.

B. Cs.

Katona Korinna is az elsőként végzett Beküldött fotó

 

Katona Amina a dobogó tetején. Beküldött fotó

Katona Amina és Katona Korinna bajnoki címet szerzett a Diákolimpia Országos Döntőjében. Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános- Közép- Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet testvérpárja a Marcaliban rendezett fináléban bizonyította rátermettségét és felkészültségét. A már régóta profi szinten versenyező fiatalok szüleik hathatós támogatásával érnek el kiváló eredményeket. Amina az I. korcsoport legfiatalabb tagjaként utasította maga mögé a mezőnyt, míg a II. korcsoportban szereplő Korinna nagy különbséggel megelőzve a második helyezettet végzett az élen.

Katona Korinna is az elsőként végzett. Beküldött fotó

A gyakorlóiskolában új testnevelőnek számító, a diákok felkészítésével azonban évtizedek óta foglalkozó Bolya György néhány lelkes tanulóval megismertette a duatlont és indult el a Diákolimpián. A szeptemberben elkezdett trénigek során kerékpáros- és futóedzéseket tartottak, gyakorolták a sportág technikai elemeit, taktikai részeit, még a lánc leesése utáni munkálatokat is rutinszerűvé tették. A tanár biztosította a gyerekek számára a megfelelő kerékpárokat és lelkiismeretesen, alaposan, szabadidejét nem sajnálva készítette fel a lányokat a megméretésre. Bolya György számíthatott Kálovics Ferenc segítségére, a testnevelő tanár kolléga az edzéseken is közreműködött, egyben elvégezte az adminisztrációs és szervezési teendőket. A felkészülési idő rövidsége ellenére a lányok a versenyen nagyon jól teljesítettek. Az 1 km-es futás kivette az energiájukat, de hatalmas küzdéssel kerekezték végig az azt követő 4 km-es távot, majd mindent beleadva az 500 méteren értek be a célba. Gazi Csenge a 7., Tóth Szabina a 23., Halász Annaliza a 25., míg Nagy-Novotnik Letícia a 30. helyen zárt. Az egriek összteljesítménye országos negyedik helyezést jelentett.

Az Eszterházy Gyakorló iskolájának csapata. Beküldött fotó

– Reméljük, jövőre több gyakorlással, a rutin megszerzésével és immár versenytapasztalattal rendelkezve, tanulóink felállhatnak majd a dobogóra – tekintett előre Kálovics Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában