FALLABDA

2019.10.01. 14:06

Egri Squash SE: Sivák búcsúztatta a harmadik helyen kiemeltet

Október 6-án a szabadidős ob-selejtező kínál kihívást az amatőr versenyzőknek.

B. Cs.

Végert Csaba (jobbról a második) és Sivák László (jobbról az első) az élmezőnyben végzett Beküldött fotó

C-kategóriás körversennyel kezdődött Egerben az őszi fallabda-szezon. Az Invest Sportcentrumban 24 induló fogott ütőt és lépett az üvegfal mögé a hétvégén. A két tucat résztvevőt felvonultató mezőny majd' felét, tizenegy játékost a házigazda Egri Squash SE adta, így nem meglepő, hogy a legjobb négy között a vendéglátók két tagja is megtalálható volt. A váratlan azt jelentette, hogy a legjobb nyolc között az egri Sivák László 3:2-re legyőzte a harmadik helyen kiemelt Lóczy Attilát. A bronzcsata hazai házidöntőt hozott, amelyben Végert Csaba 3:1-re nyert Sivák ellen. A döntőbe az első két kiemelt jutott, s közülük Pásztor Gergely végzett az élen a győri Szabó Martin 3:0-s legyőzését követően.

Végert Csaba (jobbról a második) és Sivák László (jobbról az első) az élmezőnyben végzett Beküldött fotó

A legjobb négy sorrendje

1. Pásztor Gergely (City Budapest)

2. Szabó Martin (Golden Ball Győr)

3. Végert Csaba (Egri Squash Se)

4. Sivák László (Egri Squash Se)

Az eseményen újításnak számított a bíró-továbbképzés. A főbíró három jelöltet tesztelt és segített a bíráskodásban annak érdekében, hogy a jövőben a helyi versenyrendezés még profibb módon történjen. A kezdeményezést később a többi versenyen is folytatni szeretné az országos szövetség.

Versenyből a következő állomást a 10. Szabadidős Squash ob selejtezője jelenti. Október 6-án, vasárnap Egerben kerül sor a mérkőzésekre, ahonnan a legjobb hat férfi és nő jut tovább a tavaszi budapesti döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában