KÉZILABDA

2020.02.24. 19:16

Ligakupa: Eger–Gyöngyös derbi az elődöntőért

Az aktuális címvédő gyöngyösiek a 2017-es győztes egriekkel mérkőznek a Ligakupa negyeddöntőjében. A párharc a megyeszékhelyen kezdődik.

S. K.

A férfi Ligakupa negyeddöntőjének 1. mérkőzése:

SBS-EGER–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS

Eger, körcsarnok, kedd, 18.00. V.: Andorka, Hucker.

Az egriek és a gyöngyösiek egyaránt százszázalékos mérleggel zárták a csoportküzdelmeket. Konkoly Csaba edző tanítványai az NB I/B-s PLER és a Hatvan együttesét utasították maguk mögé, míg a megyeszékhelyiek a szintén másodosztályú Ózd és Balassagyarmat csapatát múlták felül.

Az elmúlt három évben rendszeresen szembe került egymással a két csapat. Míg a 2017/2018-as szezonban az egriek, addig tavaly a gyöngyösiek bizonyultak eredményesebbnek. A Ligakupa ezen szakaszában azonban először rendeznek megyei rangadót.

A gyöngyösiek Egerben dobhatnak kapura a párharc első felvonásán Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Miután a sorozatban csak magyar állampolgárságú játékosok nevezhetők, így egri részről a litván Rolandas Bernatonis, a szerb Darko Sztevanovics és az észak-macedón Jane Cvetkovszki ezúttal csak a lelátóról figyelhet. Gyöngyösi oldalon a sérült szlovák irányítón, Lubomir Durison kívül a bosnyák-horvát Mirko Herceg és a szerb Mitar Markez kerül partvonalon kívülre.

A párharc visszavágóját március 4-én, szerdán 18 órakor rendezik Gyöngyösön.

A negyeddöntő nyolc csapata közül a Komló és a Cegléd már a négy között tudhatja magát. Előbbi a Dabassal, utóbbi a Váccal szemben harcolta ki az elődöntőben való szereplés lehetőségét.

A Mezőkövesd a Veszprémi KKFT Felsőörs NB I/B-s csapatával küzdhet. Február 25-én, majd március 10-én meccselnek a felek.

Három „fiúnk” a válogatottban

A magyar válogatott márciusi összetartására Gulyás István szövetségi kapitány 18 játékos hívott meg. Köztük szerepel a gyöngyösiek kapusa, Tóth Mihály és az irányító Ubornyák Dávid, valamint az egri irányító Schmid Péter.

Ezek is érdekelhetik