JÁTÉKOS SPORTVERSENY

2020.03.10. 11:28

Az egri hunyadisok kihozták magukból a maximumot

Bronzérmet szerzett az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola csapata a 2019/2020. tanévi Játékos Sportverseny Diákolimpia Országos Döntőjében.

B. Cs.

Az egriek 257 csapat között végeztek a harmadik helyen

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Márkus Attila

Molnár Krisztina és Mezeiné Mohos Beatrix tanítványai a Jászerényben megnyert elődöntőt követően a székesfehérvári fináléban állhattak a dobogó harmadik fokára.

– A fordulatokban gazdag eseményen minden csapat nagyon lelkesen versenyzett – értékelt Mezeiné Mohos Beatrix. – A mi gyerekeink fantasztikusan teljesítettek, kihozták magukból a maximumot. Fejben és fizikálisan is összeszedettek voltak, nagyon jól bírták a majd' háromórás versenyt. A kilencedik próbatételnél holtversenyben álltunk a harmadik helyen, a szombathelyi Derkovits iskola csapatával. Az úgynevezett bombázónál koncentrált játékkal ezt meg tudtuk tartani, és a kitartó munka eredményeként bronzéremmel zártuk a sorozatot.

Az egriek 257 csapat között végeztek a harmadik helyen Fotó: Márkus Attila / Heves Megyei Hírlap

A siker letéteményesei a következők: Alföldi Kornél, Beke Barnabás, Debreceni Janka, Gombás Csenge, Harmath Lídia, Horváth Laura, Jankó-Boldizsár Marcell, Khamkon Master Dechwat, Király Piroska, Kun Nándor, Lakó Botond, Márkus Petra, Nagy Nelli, Novák Zsófia, Petre Liza, Tuza Botond, Varga Lőrinc és Vratarics Milán.

A Játékos Sportverseny az alsós korosztály részére összeállított 29 különböző, sportági alapokra épülő, ügyességi és labdás feladatból áll, amelyek közül egy-egy versenyre mindig tíz feladatot választanak ki sorsolással. Az idei sorozatra országosan 257 csapat több mint 5300 diákkal nevezett, a döntőbe pedig a legjobb nyolc csapat, összesen 144 versenyző jutott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában