ATLÉTIKA

2020.05.04. 18:19

Az egri ultrafutó 541 kilométert tesz meg a segítés jegyében

Az Egri Városi Sportiskola ultrafutója május elsejétől kezdve a hónap végéig, vagyis május 31-ig minden nap fut pihenőnap nélkül, méghozzá összesen 541 kilométert.

B. Cs.

Sebestyén Tímeához lehet csatlakozni Beküldött fotó

- Futásommal tiszteletemet szeretném kifejezni az egészségügyi dolgozóknak, ápolóknak és orvosoknak, valamint mindenkinek, aki naponta végzi a feladatát ebben a nehéz időszakban – fogalmazott a heol.hu-nak Sebestyén Tímea, majd folytatta: – A vállalás másik, érdemi részét azt jelenti, hogy szeretnék gyűjteni, segíteni a szociálisan hátrányos helyzetben lévő embereknek és beteg gyerekeknek – folytatta az atléta. – Tartós élelmiszert, tisztálkodószereket és egyéb adományokat kívánok eljuttatni az Ételt az Életért Alapítványon keresztül.

Az alapítvány 1999 óta fő feladatának tekinti, hogy segítsen szociálisan hátrányos helyzetű embereknek, illetve a beteg gyermekek étkeztetését is támogatja. Az egri önkéntesek naponta hatszáz adag meleg ebédet osztanak ki a helyi rászorulóknak, ami éves szinten több mint 100 ezer tál melegételt jelent.

Sebestyén Tímeához lehet csatlakozni Fotó: beküldött

Sebestyén Tímea hétfőn túljutott a kihívás negyedik napján úgy, hogy napi adagként 10,46 kilométert teljesített.

- Az akcióhoz csatlakozóknak tíz naponta részeredményt hirdetek a jótékony célt segítő támogatók jóvoltából. Mindenkinek ajánlom, hogy nagyon figyeljen oda a megfelelő táplálék és folyadék bevitelre, mivel ilyenkor még fontosabb, hogy mit eszik és mennyi folyadékot iszik az ember. Továbbá a megfelelő pihenőnap, a regeneráció, a magnézium, és C-vitamin is lényeges – mondta Sebestyén Tímea.

Ajánlókép: beküldött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában