LABDARÚGÁS

2020.05.06. 18:35

Bélapátfalván egyedi ötlet született a bajnoki versengésre

A sereghajtóként végzett, de a következő idényt is a megyei I. osztályban kezdő Bélkő SE-Bélapát csapatának edzője különgeles ösztönzővel állt elő azok után, hogy az MLSZ-elnökség hétfő hozott döntésével lezárult a 2019/20-as szezon.

B. Cs.

A Bélkő SE-Bélapát gárdája az új kiírásban a megyei I-ben szerepelhet Fotó: Lénárt Márton

Fotó: Huszar Mark

– Nagyon szomorúan fogadtam a határozatot – kesergett a bélapátiak trénere, Horváth Tamás. – Bizonyos szempontból elfogadható lehetne, de ha arra gondolok, hogy a strandokat lehet üzemeltetni, ahol esetleg több ezren is összegyűlhetnek egy kisebb területen, koncentráltabban, mint egy pálya környékén, vagy akár még a legtöbb NB-s meccs esetén is, akkor viszont nem tartom átgondoltnak a döntést. Ráadásul, bár tudom, hogy a nézőkért van a játék, de még a zárt kapus lebonyolítás is szakmailag elfogadhatóbb lett volna, mert így az előző másfél hónappal együtt, esetleg négy hónapos kihagyás után, nem is a nulláról, hanem mínusz ötről kellene kezdeni a felkészülést.

A Bélkő SE-Bélapát gárdája az új kiírásban is a megyei I-ben szerepelhet Fotó: Lénárt Márton

A tapasztalt szakvezető állítja, hogy nagyon nehezen lehet majd – főleg az amatőr csapatoknál – edzésben tartani a játékosokat, s fenntartani a motivációjukat.

– Mi azért megpróbáljuk! – dobta fel a labdát Horváth Tamás. – Bársony Dániel játékosunk ötlete alapján, mivel a kispálya nem tiltott, náluk szervezünk a műfűre, meghívott csapatokkal egy 5x2-es kapus bajnokságot. Mi több csapatot is indítunk, illetve, akik kispályáznak, a saját csapatukban lépnek pályára, így vélhetőleg lesz hasonló mérkőzés-impulzus is az edzések mellett. Mindez persze még függ az önkormányzat állásfoglalásától, de remélhetőleg működhet, mi legalábbis nagyon bízunk benne.

Így zárult a 2019/20-as megyei I. osztály

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában