LABDARÚGÁS

2020.08.07. 12:53

Visszalépett a hét évvel ezelőtti Heves megyei bajnok

Visszalépteti felnőttcsapatát 2020/2021-es bajnokságtól a Markaz FC.

B. Cs.

Itt a vége... Fotó: Czímer Tamás

Fotó: CZIMER TAMAS

Így nemcsak csökken a megyei II. osztály mezőnye, hanem – reméhetőleg csak ideiglenesen – eltűnik a futballtérképről a 2012/2013-as idényben megyei I. osztályú bajnoki címet nyert klub első számú együttese.

– A klub elnöke, Budai Gábor sajnos kevesebb munkát tudott vállalni a Markaz FC-ben, ezért a játékosok bizonytalannak vették a helyzetet és eligazoltak. A pótlásukat megfelelő labdarúgókkal nem tudtuk megoldani, akik maradtak, azok nem vállalták a megyei III. osztályt, így arra a döntésre jutottunk, hogy a felnőttcsapatot visszaléptetjük a megyei bajnokságtól – mondta az egyesületi elnökségi tagja, Hatalyák Zoltán,

Itt a vége... Fotó: Czímer Tamás

A markaziaknál huszonharmadik szezonját kezdő vezető annyit biztatót azért elárult, hogy az U19-es gárdát indítják, ennek edzőjeként ő tesz meg mindent a sikeres szereplésért, és az öregfiúkat is igyekeznek összetartani, ha már a középgeneráció, vagyis a felnőtt korosztály nem képviseli a települést a pontvadászatban.

Az elmúlt húsz évet tekintve azért is nagy érvágás az 1947-ben alapított Markaz FC visszalépése, mert olyan klubról van szó, amely a már említett 2012/2013-as I. osztályú bajnoki címen kívül 2008/2009-ben a II. osztály Keleti csoportjának aranyérmeseként lépett feljebb, tavaly és tavalyelőtt pedig másodikként végzett a másodosztályban.

Az ideje korán lezárt 2019/2020-es szezont a 6. helyen fejezte be az Ecsegi Zoltán által vezényelt legénység, soraiban a 47 éves Fehér Gyulával, akinek talán a legjobban fáj a jelen állapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában