Duatlon

2021.05.24. 20:28

Az egri család legyőzte az orkán erejű szelet és a 90 kilométeres távot

Sokan feladták a küzdelmet, köztük a jelenlegi magyar Ironman bajnok, Badar Gergő, de a Katona család kitartott.

B. Cs.

Katona-Mező Ildikó, Katona Korinna és Katona Zsolt Fotó: ETK

Az eXtremeMan szervezésében a Somogy megyei Tabon bonyolították le az 1. Magyarországi Duatlon Középtávú Országos Bajnokságot, ahol 10 kilométer futás, 70 kilométer kerékpározás és újra 10 kilométer futás várt a népes mezőnyre.

Az egri Katona família tagjai közül a családfő Zsolt (Egri Triatlon Klub) 4:03.24 óra alatt teljesítette a távot, amivel a korcsoportjában a negyedik helyezést ért el. Az ob betétfutamaként rendezett Duatlon 20 szuper sprint távon Katona-Mező Ildikó (ETK) versenyzője az ötödik helyen zárt, míg Katona Korinna (Eger Városi Úszóklub) triatlonozója bronzérmet szerzett.

Katona-Mező Ildikó, Katona Korinna és Katona Zsolt Fotó: ETK

– A somogyi dombságon nagyon nehéz pályát jelöltek ki a szervezők – számolt be a heol.hu-nak Katona Zsolt. – Nem csak a dombos, mintegy 1000 méter szintet tartalmazó kerékpárpálya tette próbára a versenyzőket, hanem a futópálya is igen technikás, emelkedős volt.A versenyt igazán extrémmé az első 10 kilométer futás után a kerékpáros pályára lecsapó orkán erejű vihar tette. A helyenként 35–40 kilométer/órás szél és szakadó eső mellett a versenyzőknek a hideggel is meg kellett birkózni. A 70 kilométer kerékpározás után az utolsó 10 kilométer futásra mindenki teljesen átfagyva, lemeredve indult el. A verseny nehézségét mutatja, hogy sokan feladták a küzdelmet, köztük a jelenlegi magyar Ironman bajnok, Badar Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában