LABDARÚGÁS

2021.06.23. 17:54

Nagypályán az öregfiúk: Bélapátfalván örülnek a kiírásnak

Új lehetőségként először indulhat a szeniorok számára küzdelemsorozat szűkebb hazánkban.

B. Cs.

A bélapátfalviak örülnek az új lehetőségnek

Forrás: Bélkő SE

– Szombat délelőttönként a helyi műfüves kispályán biztosítunk lehetőséget a játékra az öregfiúknak – mondta a heol.hu-nak a Bélkő SE-Bélapát elnöke, Bársony Dániel. – Örülünk annak, hogy versenykiírásba bekerült a szeniorok pontvadászata és a kérdéssel komolyan foglalkoznak egykori labdarúgóink. Most az igényfelmérés időszakában járunk, vagyis várjuk a válaszokra arra vonatkozóan, ki tudná vállalni a szereplést. Kellő létszámú játékos esetében nevezünk a küzdelemsorozatra.

A bélapátfalviak örülnek az új lehetőségnek Fotó: Bélkő SE

A bélapátiakon kívül információink szerint Kompolton és Egerben is mutatkozik igény az öregfiúk bajnokságra, amely nyitányként akár már hat-nyolc csapattal is életképes lehetne.

A szereplés feltételei közül lényeges, hogy az 1980. december 31-én és előtte született labdarúgók vehetnek részt a 2x40 perces mérkőzéseken. Érdekesség, hogy bevezetik az „5 perces kiállítás” szankciót. A versenykiírásban így fogalmaznak: „A büntetés lényege, hogy annak a játékosnak, aki sárga lapos figyelmeztetésben részesül, automatikusan öt percre el kell hagyni a játékteret. Az „5 perces kiállítás” időtartamát az 1. számú asszisztens méri, az 5 perc letelte után az ő engedélyével térhet vissza a játékos a pályára, és folytathatja a mérkőzést. Abban az esetben, ha a csapat kapusa kap sárga lapos figyelmeztetést, egy mezőnyjátékosnak kell elhagynia a játékteret 5 percre.”

A cserék száma – a versenyjegyzőkönyvben írható maximális létszámig (18 fő) – oda-vissza történhet folyamatosan. Játéknapként a hétfő és a kedd szerepel.

A Magyar Labdarúgó-szövetség Elnöksége jóváhagyta a 2021/2022. évi bajnokságok Heves megyére vonatkozó végleges versenykiírásait. Ezek szerint az alábbiakra lehet nevezni július 2-ig.

FELNŐTTEK

Megyei I. osztály

Megyei II. osztály

Megyei III. osztály

UTÁNPÓTLÁS

Megyei I. osztály, U19

Megyei II. osztály, U19

Megyei Leány U19

Megyei U16

Megyei U13

EGYÉB

Öregfiúk bajnokság

Heves Megyei Kupa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában