KOSÁRLABDA

2021.07.27. 14:37

Máté számít a helyi fiatalokra az NB II-ben

Hét játékos távozása már biztosra vehető.

S. K.

Máté Balázs (a labdával) komoly kihívás előtt

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Máté Balázs veszi át a MEAFC együtteséhez távozó Váczi Péter helyét az Eszterházy Károly Egyetem NB II-es férficsapatánál. Az új vezetőedző az alapokról építkezve szeretné mielőbb visszavezetni a gárdát az NB I/B-s porondra.

– A 14 fős keretben szeretnék legalább négy-öt egri fiatalt látni, akik a rutinosabb kosárlabdázók mellett pallérozódhatnak – fogalmazott Máté Balázs. – A tavalyi együttesből Szicsák Bence, Ungi Keve, Mondi Richárd, Szabó Martin, Illés Balázs, Sárosi Martin és Csomor Péter szolgálataira a továbbiakban biztosan nem számíthatok, ami azért már jól szemlélteti, hogy mekkora változásokon megyünk keresztül. Az a cél, hogy mielőbb visszatérjünk az NB I/B-be, de ehhez meg kell teremteni a kellő alapokat. A helyi utánpótlásra építkezve indulunk el az új úton, amely a sportág fennmaradásának egyik záloga lehet.

Máté Balázs (a labdával) komoly kihívás előtt Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Máté Balázs az elmúlt szezonban még játékosként segítette az EKE-Eger-KOK együttesét, amely 13 év után búcsúzott a sportág harmadik vonalától. A 33 éves szakember játékos-pályafutását félre téve, első alkalommal vezethet felnőttcsapatot.

Az NB II-es küzdelmek várhatóan októberben kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában