TEREPSPORT

2021.10.07. 15:39

Az egri egyetem adjunktusa is teljesítette az embert próbáló küldetést

Sikeresen teljesítette a világ leghosszabb jelezett turista úton rendezett terepfutóversenyét, az 1001 kilométer hosszú Megarace-t Dr. Juhász István.

S. K.

Dr. Juhász István (balról) és Barta László

Forrás: EKKE

Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Közgazdaságtan Tanszékének adjunktusa 319 óra 41 perc alatt futotta le a 24 ezer méteres szintkülönbséggel nehezített távot.

Az első alkalommal életre hívott Megarace nevet viselő próbatétel útvonala eredetileg három országot, Németországot, Csehországot és Ausztriát érintve haladt volna, ám a koronavírus-járvány miatt a teljes útvonalat Németországban jelölték ki.

Dr. Juhász István (balról) és Barta László Fotó: EKKE

Az embert próbáló küldetést végül tizenkét elszánt sportember teljesítette. Az abszolút első helyet Barta László szerezte meg, aki 12 órával előbb ért célba, mint a második helyezett svájci Simon Gfeller. A verseny hivatalos oldalán elérhető adatok szerit Barta 254 óra és 12 perc alatt teljesítette a távot.

A szervezők közel két hétben, 327 órában, vagyis 13 napban és 15 órában határozták meg a szintidőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában