ATLÉTIKA

2021.10.07. 17:23

Ultrabalaton extra egri teljesítményekkel

Megyénkből sokan teljesítették a 15. NN Ultrabalaton futóversenyt, ahol Közép-Európa legnagyobb tavát, Balatont kellett körbefutni.

B. Cs.

Az ország egész futó társadalmát megmozgató rendezvény 216 kilométeres útvonalán többen egyéniben álltak rajthoz, azonban a népesebb számot a csapatban teljesítők jelentették. Az embert próbáló kihíváson – az indulóktól kapott információk alapján – az alábbi eredmények születtek.

Több fronton az EFTK

– Versenyzőink több csapatot erősítve értek el remek eredményeket – szerepel az Egri Futó és Triatlon Klub beszámolójában. – Az egyéni indulók és a két-három fős csapatok már pénteken elrajtoltak, köztük a 2D1F triója a háromfős váltóban. Itt az EFTK tagjai közül Ózsvári Olivér futott, és a formáció kitűnő eredménnyel (17:02:39 óra) 2. helyezést ért.

A 2D1F triója középen Ózsvári Olivérrel Fotó: ultrabalaton.hu

Szombaton már a nagyobb létszámú csapatokért lehetett izgulni, itt az egyik érintett négyfős férfi váltóban Kun Mátyás és Jakab József képviselte a klubot, rajtuk kívül Molnár Ferenc és Szalmási Gábor alkotta a gárdát. Az Ultragáz néven szereplő négyes szintén ezüstéremmel zárt, méghozzá 16:12:13 órás idővel.

Az Ultragáz remekelő négyese Fotó: ultrabalaton.hu

Marczis Dávid révén az EFTK egy harmadik négyesben is érdekelt volt, amely alakulat a 13. helyezést érte el a népes mezőnyben. A kilométereket WondEger Women néven rótt hölgyek ötfős női váltójában Kormos Katalin képviselte az Egri Futó és Triatlon Klub színeit. Csapattársaival, így Barta Gabriellával, Herperger Anitával, Kalamász Zsanett-tel és Tichy Ritával szintén a dobogó második fokára állhatott a társaság, azt követően, hogy 19:33:43 óra múltán célba ért.

A WondEger Women jelesre vizsgázott ötöse Fotó: EFTK

Harmadszor a dobogón

A nagyrészt egri és Eger környéki hölgyekből álló Team Nutri8 csapata a hét főből áll női kategóriában ezüstérmet szerzett. Az Ágóné Kós Lívia, Bajzáth-Bak Nikolett, Bauge-Mezei Zita, Kertész Veronika, Kriston-Szabó Ágnes, Nagy Dorottya és Nagy Erika összeállítású csapatnak 18 óra 38 percre volt szüksége a Balaton körbefutásához. Az együttes harmadik alkalommal vett részt a rendezvényen, ahol elsőre arany-, majd ezüstérem jutott a dobogóra újra fellépő társaságnak

A Team Nutri8 hetese Fotó: beküldött

Párban az egri és a gyöngyösi hölgy

A Mosolygós lányok nevű duót az egri Sebestyén Tímea és a gyöngyösi Ács Adrienn alkotta. A 18 kettőst számláló női párosok között 23:58:30 órás idővel a 7. helyen fejezték be a versenyt Ácsék.

– Adriennt edzéstervvel segítve én készítettem fel erre az ultrára, eddig legfeljebb 42 kilométert futott versenyen. Felváltva következtünk, neki 102 kilométer, nekem 114 kilométer volt az etap – mondta a heol.hu-nak Sebestyén Tímea.

Ács Adrienn és Sebestyén Tímea Fotó: beküldött

Az Egri VSI ultra maratonistája ismét felkérését kapott a Spar Budapest Maraton szervezőitől.

– Öt óra 30 perces iramfutó leszek a hétvégi versenyen, ami azt jelenti, hogy az utolsó ebben a sorban. Aki nem tud velünk jönni, azt sajnos felveszi a záró busz. Újra nagy megtiszteltetés és elismerés, hogy ezen a nagy nemzetközi maratonon ilyen feladatot teljesíthetek – tette hozzá Sebestyén Tímea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában