SAKK

2021.10.20. 13:24

Washingtoni vivát az egri nemzetközi sakknagymesternek

Gledura Benjamin idei versenyein elért eredmények szép ívet mutatnak, de onnan is közelíthetünk, hogy az új játékstílus beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

B. Cs.

Gledura Benjamin az Eb előtt rövid időre hazalátogat Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az Egyesült Államokbeli Saint Louis-ban található Webster University harmadéves hallgatója először tizedik, majd nyolcadik, negyedik, legutóbb pedig első helyezést ért el. A 12. Washington Chess Congress nevű tornán a támadószellemű felfogás sikert eredményezett, aminek később is hasznát veheti az Egerből származó nemzetközi nagymester. De előbb vissza a Hyatt Regency Crystal City hotelhez, ahol a hat győzelemmel, két remivel és egy vereséggel gyűjtött hét pont elsőséget ért. Ugyancsak ennyi egység szerepelt a török Cemil Can Ali Marandi neve mellett, ám a több győzelem Gledura javára billentette a mérleg nyelvét.

Gledura Benjamin az Eb előtt rövid időre hazalátogat Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Las Vegas, Philadelphia és New Jersey után így Washingtonból már glóriával a fején és 3000 dolláros pénzdíjjal a zsebében utazhatott vissza Saint Louis-ba. A bázisként szolgáló városban javában tart az újabb kihívást jelentő SPICE-kupa, amelyen tavaly ezüstérmet nyert. A Polgár Zsuzsa nevével fémjelzett verseny (Susan Polgar Intstitute for Chess Excellence) a héten zárul, utána pedig az öreg kontinens felé veszi az irányt Bendzsi. Novemberben ugyanis Szlovéniában bonyolítják le a csapat Európa-bajnokságot, amelyen a magyar válogatott tagjaként ülhet asztalhoz. Ács Péter szövetségi kapitány – ABC-sorrendben – a Bánusz Tamás, Berkes Ferenc, Erdős Viktor, Gledura Benjamin, Kántor Gergely alkotta csapatnak szavazott bizalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában