SAKK

2021.11.22. 11:12

Az egri nagymester volt a magyar válogatott legjobbja az Eb-n

Az egyéni teljesítményeket tekintve Gledura Benjamin számított a magyar nemzeti csapat legeredményesebb tagjának a szlovéniai Terme Catezban rendezett 23. sakkcsapat Európa-bajnokságon.

B. Cs

Gledura Benjamin (jobbra) játékáról elismerőleg lehet szólni

Forrás: beküldött

Az egri nemzetközi nagymester mind a kilenc fordulóban asztalhoz ült, miközben Erdős Viktor és Berkes Ferenc nyolc, Kántor Gergely hat, Bánusz Tamás pedig öt partin mozgatta a bábukat. A 22 éves Gledura az első öt mérkőzését megnyerte, majd a folytatásban háromszor remizett és csupán egyszer maradt alul, mégpedig a szerbekkel szembeni párharc során Ivan Ivanisevics ellen. Így 6,5 ponttal táblagyőztesként fogadhata a gratulációkat és összesen tizenhéttel növelte értékszámát. A magyar férfi válogatott három sikerrel, három döntetlennel és három vereséggel a 16. helyen fejezte be szereplését a 39 csapatot felvonultató mezőnyben. Az Ács Péter irányította gárda még akkor is elmarad a várakozástól, ha a legjobbak közül Rapport Richárd és Lékó Péter nem ült asztalhoz.

Gledura Benjamin (jobbra) játékáról elismerőleg lehet szólni Fotó: beküldött

A Papp Gábor vezette női válogatott a 12. helyen zárt, ám a csapatpontokat tekintve ugyanúgy tízet szerzett, mint a hetedikként végző lengyelek, csak a másodlagos pontszámítás miatt rangsorolták hátrébb. A mieink közül Gara Tícia emelkedett ki, aki mind a kilenc fordulóban játszott, a nehéz ellenfelek ellen hat pontot szerzett, és összesen 32-vel növelte az értékszámát. Mihók-Juhász Barbara hét meccsből szerzett öt pontja is figyelemre méltó. Az Eb nyílt tornáját Ukrajna nyerte 14 ponttal, míg a hölgyeknél Oroszország végzett az élen 18 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában