LABDARÚGÁS

2021.11.26. 14:54

Eger SE: frissítés és motiváció Szekeres Adrián kelléktárában

Az Újpest FC II. ellen vasárnap 11 órakor kezdődő mérkőzésen mutatkozik be az Eger SE kispadján Szekeres Adrián. A 32 éves szakember kedd óta irányítja az NB III-as gárdát, amely vezetőedzőként az első csapata.

Bódi Csaba

– Az gyorsan kiderült, hogy a csapat fizikálisan nincs a legjobb állapotban és ez mentálisan is megmutatkozik – mondta a heol.hu-nak Szekeres Adrián. – Az elmúlt napokban megpróbáltunk ezen javítani, igyekeztünk a játékosokat szellemileg frissíteni. Viszont jelentős pozitívum, hogy nagyon erős közösséget alkot a gárda. A csapattaktikát is e köré építjük a vasárnapi és az idényzáró mérkőzésen is. Az is jól látszott, hogy a játékosok nagyon motiváltak voltak az összes edzésen. Egyéni és a kiscsoportos beszélgetéseket tartottunk annak érdekében, hogy a bennünket jellemző mentalitást minél jobban és viszonylag rövid időn belül próbálják elsajátítani. Az esetleges hétvégi siker megerősítheti az általunk elmondottakat.

Szekeres Adrián mögé beálltak a sorba az idősebb játékosok is
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A tréner fiatal korára utalva megkérdeztük, az idősebb labdarúgók milyen segítséget nyújthatnak a munkához, mennyire partnerek a közös feladat elvégzésében.

– Az edzésmunka és a visszajelzések alapján vevők arra, amit mi elgondoltunk és elmondtunk – folytatta Szekeres Adrián. – Nekik kell a hangadónak lenni az öltözőben és a pályán. A fiataloknak meg kell ismerni és be kell tartani azokat az íratlan szabályokat, amelyek egy öltözőben érvényesek. Ha az ifjabbak látják a vezéregyéniségeken, hogy beleállnak a munkába és becsülettel csinálják, akkor ez át kell hogy ragadjon rájuk. A keret elégé heterogén, az egyéni motiváltság szintjén mindenkinek más ambíciói vannak a futballt illetően. Az egyéni kulcsot kell megtalálni. Nem mindegy kivel, hogy beszélünk. Akad, aki több kommunikációt igényel, míg más gyorsan rövidre zárja a vele való törődést.

Az egri labdarúgók Pósán László erőnléti edző jóvoltából a bemelegítés, a sérülések megelőzése és a légzéstechnika terén is találkoztak újdonságokkal. Valamennyit kellő nyitottsággal fogadták. És hogy az Újpest II. miként fogadja Eger SE-t?

– Az újpestieket tehetséges fiatal játékosok alkotják, az elmúlt két meccsüket megnéztem – közölte a szakvezető. – Azzal nem foglalkozunk, hogy az első csapatból kik érkezhetnek, hanem a már a jövőre nézve, rendszert, filozófiát próbáltunk elültetni a játékosokban, amire vevők voltak. Ennek a jegyeit szeretnénk visszakapni a hétvégén. Ha ezt jól meg tudják valósítani, akkor ez eredménnyel is párosul majd.

A játékosok hozzáállásával nem akadt probléma Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A tréner egri kötődése immár kettős, ugyanis szeptember óta az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatójaként szakedzői szakon Sisa Tibortól sajátíthatja el a legfontosabb tudnivalókat.

– Az első perctől nem volt kérdés, hogy Egerben lakok. A korábbi állomáshelyeimen is így volt, éppen annak érdekében, hogy beilleszkedjek a város, a klub életébe. A napjaim reggel fél kilenckor a Felsővárosi Sporttelepen kezdődnek és tartanak estig, vagyis nem csupán napi másfél órás elfoglaltságot jelent az edzősködés. Ahogy a játékosoknak, úgy nekem is megvan az egyéni motivációm, egy-egy nehezebb nap után megvannak azok kapaszkodók, amelyekhez lehet nyúlni. Némi hiányérzet, hogy már nincs hazai mérkőzésünk az idén, így az otthoni bemutatkozás tavaszra marad.

A játéknap teljes programja

VAJDA ÁKOS MEGSÉRÜLT

Az NB III. Keleti csoportjának 19. fordulója:

ÚJPEST FC II. (12.)–EGER SE (16.)

Újpest Labdarúgó Centruma, Tábor u., vasárnap, 11.00. V.: Katona Balázs (Marozsi, Harsányi).

Az egriektől Farkas Krisztián és Fejes János idén már nem játszhat, Vajda Ákos a DVSC II. elleni meccsen sérült meg, rá emiatt nem lehet számítani, míg Pál Szabolcs egy hét múlva a Tállya ellen talán már hadra fogható lesz.

A Keleti csoport állása

 

Ezek is érdekelhetik