ÚSZÁS

2021.11.24. 18:20

Egri Úszó Klub: ketten mehetnek a világbajnokságra

Mozgalmas és versenyekben gazdag őszi idényt hagyott maga mögött az Egri Úszó Klub. Kihívást azonban még a december is tartogat.

B. Cs.

Kovács Ottó és Békési Eszter öröme Fotó: Derencsényi István/Magyar Úszószövetség

Budapesten a Tüske-uszodában és a BVSC-uszodában, a Duna Arénában rendezett a Világkupán, Debrecenben, a szegedi Hosszútávúszó ob-n, Miskolcon a Szlovák-kupán, Szombathelyen és a kaposvári rövidpályás ob-n álltak rajthoz az egriek, vagyis összesen nyolc próbatételen jutottak túl az ősszel. Felsorolni is hosszú, nem még megélni. De, miként élte meg a sűrű programot az EÚK elnöke, egyben vezetőedzője?

– Utólag elmondhatjuk, hogy inkább sikerekről beszélhettünk semmint kudarcokról – mondta a heol.hu-nak Kovács Ottó. – Számtalan jó eredmény és kiváló teljesítmény fűződik sportolóink nevéhez, amelyekhez ezúton is gratulálok. Természetesen maximális elismerés illeti a versenyzőinket felkészítő edzőinket is.

Holló Balázs a kaposvári ob-n Fotó: Derencsényi István/Magyar Úszószövetség

A szakember külön kitér a legutóbbi versenyre, vagyis a rövidpályás ob-ra, ahol az EÚK nyolc indulóból álló csapata igazán kitett magáért.

– Maroknyi együttesünk az éremtábla ötödik, míg a pontverseny nyolcadik helyén végzett úgy, hogy minden versenyzőnk nyakába került érem – folytatta Kovács Ottó. – Holló Balázs és Békési Eszter két-két alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára. Eszter nagyszerű országos csúccsal is bizonyította, hogy jelenleg Magyarország legjobb női mellúszója. Teljesítményükkel kivívták a lehetőséget arra, hogy december közepén a magyar válogatott színeiben részt vehessenek a rövidpályás világbajnokságon. Joggal lehetünk büszkék rájuk!

Kovács Ottó és Békési Eszter öröme Fotó: Derencsényi István/Magyar Úszószövetség

A rövidpályás ob-val lezárult a bajnoki pontverseny, ahol az Egri Úszó Klub a 99 egyesületet számláló mezőny 11. helyén végzett. A megyeszékhelyi egyesület az év utolsó hónapjában minden versenyője számára lehetőséget biztosít egy cikluszáró és évzáró versenyen történő megméretésre.

– Azokat a versenyzőinket indítanánk Győrben, akik az országos bajnokságokon az első tízben végeztek. Ennek az az oka, hogy erre a viadalra előfutam-döntős rendszerben kerül sor, így akik nem jutnak a fináléba, azok csak egyszer állhatnának rajthoz, és délután csak nézőként vehetnének részt rendezvényen. Ez a verseny emellett költségigényes is, ugyanis négy napot vesz igénybe. A többiek a BVSC uszodában rendezendő versenyen szerepelhetnek – közölte Kovács Ottó.

Az EÚK 2021-ben szerzett bajnoki pontjai

Felnőtt: 1775

Ifjúsági: 120

Serdülő: 39

Gyermek: 316

Cápa: 86

Hosszútávú: 59

Összesen: 2395

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában