Labdarúgás

2022.01.14. 11:47

Andornaktályára ász helyett ász érkezett

Négy felkészülési mérkőzést Mezőkövesden, kettőt pedig Füzesabonyban játszik a Marshall-ASE csapata.

Bódi Csaba

Mohácsi Gábor (jobbra) visszatérése sokat lendíthet a Marshall-ASE csapatán Fotó: Lénárt Márton Forrás: Heves Megyei Hírlap

Mohácsi Gábor (jobbra) visszatérése sokat lendíthet a Marshall-ASE csapatán Fotó: Lénárt Márton Forrás: Heves Megyei Hírlap

A megyei I. osztály 6. helyen telelő andornaktályai gárda ősszel 14 bajnoki mérkőzésen 24 pontot szerzett. Ez négy egységgel kevesebb, mint a dobogó harmadik fokán álló Egerszalóké, vagyis tavasszal bátran célba vehető az érmes helyezés elérése, az előző kiírásban hatodik helyen végzett ASE számára.

 

– A játékoskeretünk alkalmas arra, hogy megőrizzük a helyünket az élmezőnyben, sőt akár fentebb is léphetünk, ha elkerül bennünket olyan időszak, ami ősszel több pont elvesztésével járt – mondta a Marshall-ASE edzője, Szabó László. – Az idény közepén öt meccsen csupán egy döntetlenre futotta négy vereség mellett. Abban az etapban mentálisan nem volt rendben a csapat, a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztunk, miközben sérülések is hátráltatták a munkát.

 

Hiányzója egyelőre nincs az andornaki alakulatnak, ám az ismert, hogy a csapatkapitány, a 30 éves Sárosi Gábor családapai teendők miatt nem vállalja a folytatást, míg a 20 esztendős Szklenár Norbert várhatóan Maklárra igazol. Ugyanakkor örömteli, hogy hosszú kényszerpihenőt követően újra játékra jelentkezett Mohácsi Gábor. A jelentős NB-s múlttal rendelkező 38 éves középpályás visszatérése nagy erősítének számít. Így az ásznak számító Sárosit ásszal sikerül pótolni.

 

A Téli-kupa küzdelmeit kihagyó andornaktályaiakra a tavaszi rajtig hat felkészülési mérkőzés vár, amelyekből négynek Mezőkövesd, kettőnek pedig Füzesabony a helyszíne. Valamennyiszer műfüvön játszanak majd Bárdos Bencéék.

 

Az Marshall-ASE téli edzőmeccsei

Január 19., szerda, 16.30: Marshall-ASE–Mátraderecske (Füzesabonyban)

Január 26., szerda, 16.30: Marshall-ASE–Maklár (Füzesabonyban)

Január 28., péntek, 16.30: Mezőkövesd U19–Marshall-ASE (Mezőkövesden)

Február 5., szombat, 11.30: Marshall-ASE–Parasznya (Mezőkövesden)

Február 9., szerda, 17.00: Mezőkövesd II.–Marshall-ASE (Mezőkövesden)

Február 12., szombat, 15.30: Marshall-ASE–Mezőkeresztes (Mezőkövesden)

Ezek is érdekelhetik