Diákolimpia

2022.01.30. 11:20

JSV: országos döntőben az egri Hunyadi iskola

Három megye öt csapata közül bizonyult legjobbnak az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola együttese a Játékos Sportverseny Diákolimpia Országos Elődöntőjében.

B. Cs.

Az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola országos elődöntőt nyert csapata

Forrás: Hunyadi iskola

– Aki a felkészülésben részt vett, mindenki részese a győzelemnek, nagyon büszkék vagyunk rájuk – emelte ki Mezeiné Mohos Beatrix. A hunyadis diákok felkészítője, Bálint Krisztina kolléganőjével együtt, szándékosan nem versenyzőket említett, mert a résztvevők személye a Covid-helyzet miatt egyik napról a másikra változott.

 

egri Pásztorvölgyi iskolában rendezett országos elődöntőben elért siker értékét mindez még inkább növeli. A Hunyadi gárdája három megye öt csapata közül bizonyult legjobbnak úgy, hogy az egriek maguk mögé utasították miskolci riválisukat is, a 2020-ban országos ezüstérmet szerzett Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola társulatát.

 

– Tavaly a diákolimpiai versenyek elmaradtak, ezért teljesen új csapattal kellett készülnünk – folytatta a győztes megyeszékhelyiek testnevelője. – A kilenc versenyszámból (a korábbi tíz helyett) szinte mindegyiket sikerül az első helyen lehoznunk. A Várfoglaló résznél egy fránya labda kigurult a karikából, és a verseny közepén a miskolciak megközelítettek bennünket két pontra. A gyerekek elszántságának és koncentrációjának köszönhetően azonban folytattuk a versenyt, és menetelhettünk a győzelem felé. Ez az eredmény is azt bizonyítja, hogy érdemes küzdeni, így bizakodva tekintünk az országos döntő elé, ami a tervek szerint március 5-én lesz Jászberényben. Reméljük, ott is elénekelhetjük Somló Tamás Ma elindulunk című dalát, amely a mottónknak számít és ez szerepel benne: „Mennyi öröm és kudarc. Mennyi kemény, elszánt arc. Hidd el, ezt szeretni kell!” Mi nagyon szeretjük!

Ők huszonnyolcan - A Hunyadi iskola JSV-csapata: Alföldi Kornél, Báder Boróka, Balogh András, Balogh Patrícia, Beke Benjámin, Budai Janka, Csomós Réka, Czingolya Emma, Gáspár-Sőregi Salamon, Harmath Lídia, Hidas Marcell, Kun Nándor, Márkus Petra, Márkus Szonja, Meggyesfalvi Tamás, Mosoni Mónika, Nagy Balázs, Novák Zsófia, Oravetz Flóra, Orosz Péter, Sajgó Ádám, Sajgó Levente, Simon Mira, Sipos Boglárka, Sráj Inez, Szűcs Kornélia, Tarkó Tamás, Varga Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában