Labdarúgás

2022.01.03. 12:38

Öt edzőmeccs vár az Eger SE csapatára

Hétfőn délelőtt hozzálátott a munkához az Eger SE NB III-as csapata. A Keleti csoport 15. helyén telelő együttes keretéből ketten távoztak, két utánpótlás játékos lehetőséget kapott a közös gyakorlásra, az érkezők pedig a teszten lévő közül kerülnek ki.

Bódi Csaba

Vajda Ákos (balról), Antal Zsolt és Katona Attila is kellő súlyt helyezett az összpontosításra Fotó: Huszár Márk

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Nem a „nulláról” kellett kezdeni a felkészülést az egri labdarúgóknak, tekintve, hogy december 20-a óta egyéni edzésterv alapján zajlott a hangolás a közös gyakorlásokra, legfőképp persze a tavaszi idényre. Hétfőn délelőtt aztán Szekeres Adrián vezetőedző szolgált útravalóval a folytatást illetően, majd Pósán László erőnléti edző vette át az irányítást. A Felsővárosi Sporttelep konditermében végzett tréninget lépcsőzés követte, délután pedig a műfüves pályán mozognak a piros-kékek. Arról, hogy ki milyen állapotban tért vissza a csapathoz, a hét közben végzendő terheléses vizsgálat után lehet képet kapni. A diósgyőri diagnosztikai központban (DVTK Medical – Fájdalom Ambulancia) lebonyolítandó felmérésen csoportokra bontva vesznek részt a labdarúgók. Ezen kívül további fejlesztések is történtek és történnek, hogy a játékosok minél jobban és minél inkább arra összpontosíthassanak, ami a legfőbb feladatuk: az eredményes futballra.

Szekeres Adrián a fejlesztésekről is beszámolt Fotó: Huszár Márk Forrás: Heves Megyei Hírlap

– A rendelkezésünkre álló Polar csapat edzési rendszer mellett az eszközpark gyarapítása folyamatban van, de szó van például labdafogó háló felszereléséről is – mondta a heol.hu-nak Szekeres Adrián. – A tárgyi feltételeken túlmenően a személyi állományt illetően is bővültünk. Bakos Dorina gyógytornászként csatlakozott a stábunkhoz.

Az elkövetkezendő öt hétben naponta kétszer edző egriek első tréningjén azonban már nem vett részt Pataki Viktor és Kacsó Botond. A két támadó máshol folytatja pályafutását. Viszont érkezőkről is beszámolhatott a vezetőedző.

– A próbán lévő játékosok nevét azért nem említem, mert az ő sorsuk csak később dől el – fejtette ki Szekeres Adrián. – Az utánpótlásból Bozó Kornél és Berki Péter kapott lehetőséget arra, hogy szokja a légkört. Az új igazolások attól függnek, ki mennyire lesz képes meggyőzni bennünket arról, hogy nálunk van a helye. Egy biztos, minden téren szeretnénk előrébb lépni, és ebben számítunk valamennyi olyan személyre, aki ebben partnerünk lehet. Itt köszönjük meg a Füzesabonyi SC segítségnyújtását, ugyanis a megyei I-es klub új, műfüves pályáját is használhatjuk. Tesszük ezt azért, mert a Felsővárosi Sporttelepen a leterheltség miatt erre szükségünk van. A Szentmarjay-stadionban nem edzünk, és élőfüves pályán várhatóan csak az utolsó gyakorlómeccsüket játsszuk majd. Ez utóbbiból öt szerepel a menetrendben úgy, hogy csupán egyszer megyünk idegenbe, méghozzá Tiszafüredre.

Az Eger SE felkészülési mérkőzései

Január 15., szombat, 11.00: Eger SE–Nyíregyháza Sp. II.

Január 22., szombat, 12.00: Eger SE–Ceglédi VSE

Január 26., szerda, 18.00: Tiszafüred–Eger SE

Január 29., szombat, 11.00: Eger SE–MŠK Rimavská Sobota (szlovákiai)

Február 6., vasárnap, 13.00: Eger SE–DVTK II.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában