Klubélet

2022.02.23. 12:48

Hevesi SE: csatlakozott a break dance és a trampolin

Ami egy éve még tervként szerepelt a Hevesi Sportegyesületnél, az mára valósággá vált: ebben az esztendőben 14 szakosztály tartozik a klub égisze alá.

B. Cs.

A break dance hívei immár a nagy egyesület tagjai Fotó: HSE

– Példaként vagy ha úgy tetszik, összehasonlítási pontként Albertirsát tudom felhozni – kezdte a HSE elnöke, Kovács Gyula. – A Pest megyei város Heveshez hasonló nagyságú település és ott három szakosztály működik, benne a labdarúgással, míg esetünkben idén ez a szám tizennégy. Nálunk a férfi kézilabda, a női kézilabda, az atlétika, a küzdősport (shotokan karate), a lovassport, a tenisz, a full contact, a sakk, a fallabda, a rali, a kosárlabda, biliárd, a break dance és a trampolin képviselői hódolhatnak szenvedélyüknek, összesen mintegy 300 igazolt versenyzőt felvonultatva. A labdarúgás önálló egyletként a Hevesi LSC-hez tartozik.

 

A Hevesi SE-t 2007 óta irányító Kovács Gyula a tavalyi év elején is 14 szakosztállyal számolt, ám ezek közül „csak” 12 működött. A darts és a bowling immár nem szerepel a sportági palettán, ugyanakkor a break dance és a trampolin csatlakozott a HSE-hez.

 

– Nagyon hálásak vagyunk a helyi önkormányzatnak, mert eddig minden évben emelkedett az egyesület támogatása – emelte ki a klubvezető. – Vagyis a szakosztály bővüléssel járó büdzsé növekedés a városnak köszönhetően megoldott. Míg tavaly a taotámogatással együtt 15 millió forintot meghaladó összegből gazdálkodhattunk, 2022-ben ez már eléri a 18 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában