Táncsport

2022.04.13. 14:36

Rokivarázs Egerben nosztalgikus hangulatban

B. Cs.

A Fortuna TSE G-Force elnevezésű csapata kis formáció kategóriában a harmadik helyen végzett

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Egykor Eger számított az akrobatikus rock and roll hazai fellegvárának, az utánpótlás bölcsőjének. A majd’ 30 évvel ezelőtti miliő most visszatért a Kemény Ferenc Sportcsarnokba.
– Ahogy akkor hívták, a géppuskalábú, fantasztikus lábtechnikával rendelkező Farkas Gergő és párja, Pelyhe Enikő világbajnoki bronzérme mélyen bevésődött az emlékezetekbe – kezdte köszöntőjét a hajdani Kenguru TSE vezetője, Szarvas Ferenc, akinek nevéhez fűződik az akrobatikus rock and roll egri meghonosítása. – Az idén 30 éve alapított klubunk 1996-ban junior-vb házigazdája volt ebben a létesítményben, ahol 22 ország 108 páros fantasztikus hangulatú esemény részese lehetett. Most is beleborzongok, hogy anno milyen remek volt itt dolgozni, mennyire támogató közeg vett körül bennünket. Ennek aztán az lett az eredménye, hogy minden második évben világkupát rendeztünk, és a világ legjobbjainak számítottak a magyar táncosok. Nálunk indult el ez a műhelymunka, amelynek kulcsát az jelentette, hogy jól tanítottuk a lábtechnikát. Ebben volt nagy segítségemre edzőként az a Pelyhéné Járdány Zsuzsanna, aki most a rendezvény egyik szervezőjeként hívott meg bennünket Debrecenből.

Pelyhéné Járdány Zsuzsa és Szarvas Ferenc. Tanítvány és mester 
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap


A gyöngyösi székhelyű Fortuna TSE által lebonyolított területi akrobatikus rock and roll versenyen hat egyesület 250 fő táncossal képviseltette magát. Az 1999 óta működő klub világ- és Európa-bajnok, továbbá több világkupagyőztes párost nevelt ki.
Sajnos a Covid megtépázta mezőnyt, ezzel együtt a verseny jól sikerült, támogatóink is akadtak, aminek nagyon örültünk, mert nekik köszönhetjük, hogy minden dobogós kupát kaphatott – mondta házigazdaként Pelyhéné Járdány Zsuzsanna, aki férjével, Pelyhe Szabolccsal, valamint a Main class contact style magyar bajnoki ezüstérmes táncos Szabó Mátyással együtt hozta tető alá az eseményt. Régen egy területi versenyen 500–600 induló szerepelt, és azon dolgozunk, hogy újra elérjük ezt a létszámot. A mostani eredményekkel maximálisan elégedettek vagyunk.

A Villámrock Pásztorvölgy lányai három formációban szerepeltek
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Helyezésről helyezésre, avagy a mieink eredményei

Fortuna TSE (Gyöngyös, Eger)
Junior páros: 1. Göncző-Dutkay Dániel, Matalik Amira
Couple Dance Show: 1. Tarr Bálint, Jaros Elizabet
Class Contact Style: 1. Szabó Mátyás, Dömötör Viktória Main
Juveniles kisformáció:
3. G-Force
4. Matrix
Junior kisformáció:
1. Lucky Angels
2. Shiny
Ladies Dance kisformáció:
2. Quantum
Juveniles nagyformáció:
1. Thunderbolt.
Grasshoppers (Eger)
Juveniles: 2. Szabó Dávid, Mészáros Olívia
Junior: 4. Szabó Marcell, Montvai Gréta
Villámrock Pásztorvölgy (Eger)
Children kisformáció: 4. Zafírock
Junior kisformáció: 5. Sixth Sense
Juveniles nagyformáció: 2. Lightning

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában