Zuhé

2024.05.27. 11:45

Riasztást adtak ki két járásra is Hevesben

Zivatarok árnyékolhatják be a napsütéses időjárást Heves vármegye két járásában is.

Heol.hu

Hétfőn 11 órakor egyes fokozatú, citromsárga színű riasztást adott ki a HungaroMet a Gyöngyösi és a Pétervásárai járásra is zivatarok kialakulása miatt. A szintén egyes fokozatú figyelmeztetés az egész vármegyére érvényben van.

Estig, késő estig eleinte elsősorban az Alföldön, Északi-középhegység nyugati felében, majd a középső területeken, illetve a Dunántúl északkeleti harmadában, illetve a nyugati határszél közelében van esély helyenként zivatar kialakulására, amelyek környezetében viharos (60-70 kilométer per órás) széllökés előfordulhat. Délkeleten egy-egy intenzívebb zivatarra is van esély a déli órák környékén viharos (70-80 kilométer per órás) széllökés, jégeső (2 centiméter alatti átmérővel) kíséretében. Az előttünk álló éjszaka zivatar csak kis valószínűséggel fordulhat elő, a nyugati határszél közelében, Dél-Dunántúlon van némi esélye - hívja fel a figyelmet a HungaroMet.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában